Gemeente Hilversum

Herstart planontwikkeling Zuiderkerklocatie

Het college van B&W van Hilversum heeft besloten om de ontwikkeling van de Zuiderkerk locatie een herstart te geven. De gemeente heeft daarom verschillende marktpartijen benaderd met het verzoek een plan van aanpak in te dienen voor herontwikkeling van de Zuiderkerklocatie.

Zoals bekend heeft de gemeente geruime tijd met het Ahold concern getracht de locatie te ontwikkelen tot een gecombineerde winkel (supermarkt)-wonen locatie. Omdat eind 2001 het Ahold concern geen mogelijkheden zag tot een succesvolle ontwikkeling van de Zuiderkerklocatie trokken zij zich terug. De gemeente is zich vervolgens opnieuw gaan bezinnen op de ontwikkelingsmogelijkheden van deze locatie.
Opnieuw is gekeken naar de gewenste omvang van de supermarkt en parkeervoorzieningen. Door uit te gaan van een middelgrote supermarkt (1500m2) kan worden volstaan met een enkellaagse parkeerbak onder de supermarkt. Deze wijziging in de randvoorwaarden is afgetast bij marktpartijen. Zij waren van mening dat verdere ontwikkeling van de locatie hierdoor haalbaar is geworden.
Voor de gemeente voldoende redenen de ontwikkeling van de Zuiderkerklocatie opnieuw ter hand te nemen.

Nu de Rijksdienst voor Monumentenzorg namens de Staatsecretaris van OCenW de gemeente 19 december j.l. schriftelijk heeft laten weten, het verzoek van het Cuypers Genootschap om de Zuiderkerk aan te wijzen als beschermd monument af te wijzen is het geambieerde ontwikkelingsproces van de Zuiderkerk locatie dichterbij gekomen. Reden voor de gemeente om 8 januari jl. marktpartijen officieel te benaderen voor planontwikkeling.

Datum bericht: 9 januari 2003