Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 09 januari 2003

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Getuige pakt benzinedief TERHEIJDEN: Op woensdag 8 januari omstreeks 14.50 uur arresteerde de politie een 19 jarige Bredanaar. Hij is aangehouden omdat hij bij een tankstation aan de Rijksweg A 59 onder Terheijden brandstof had gestolen. Hij tankte voor een bedrag van 26,21 en ging er daarna vandoor zonder te betalen. Een oplettende getuige ging achter de verdachte aan en kon hem verderop aanhouden. De verdachte moest stoppen op de afrit richting Breda en stond stil achter een vrachtauto. De getuige kon hem toen aanhouden en overdragen aan de politie. De verdachte is verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Team Oosterhout:

Vernieling en baldadigheid DEN HOUT; Twee 14-jarige jongens en een jongen van 13 jaar oud zijn door de politie naar Bureau HALT gestuurd. Ze hadden op 7 december 2002 een brievenbus aan de Achterstraat is opgeblazen met vuurwerk (vermoedelijk strijkers). De jongens en Den Hout bekenden dat ze recent meer baldadigheden en kleine vernielingen in Den Hout hebben gepleegd. De wijkagent had klachten over de knapen gekregen van diverse inwoners van Den Hout. Dit was reden voor de wijkagent om een nader onderzoek in te stellen. De politie kreeg daarbij overigens hulp van de buurtbewoners. Uiteraard zijn ook de ouders van de knapen bij het onderzoek betrokken. Zij stemmen er mee in dat hun respectievelijke zonen naar Bureau Halt gaan.

Jonge winkeldieven betrapt OOSTERHOUT Drie minderjarige meisjes uit Oosterhout betrapt bij een winkeldiefstal Ze hadden vermoedelijk de prijslabels van kleding gehaald. Bij het naar buiten gaan bleek werd het alarm geactiveerd door de anti-diefstal-labels. Hierdoor ging het alarm af en konden 2 meisjes aangehouden worden en de derde ging er vandoor. Zij mag zich op een later tijdstip verantwoorden voor de diefstal. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole
OOSTERHOUT: De politie hield een autogordelcontrole in de gehele gemeente Oosterhout. Tien automobilisten kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet droegen. Ook zijn een aantal mensen geattendeerd op het juiste gebruik van kinderzitjes.

Inbraak winkel
OOSTERHOUT: Bij een winkel in de Arendstraat is in de vroege ochtend van donderdag 9 januari 2003 ingebroken. Door middel van het vernielen van een raam hebben de daders toegang verkregen tot de zaak. Uit de winkel werden diverse kledingstukken weggenomen.

Bron: Jeroen Steenmeijer