UNETO

Jan Heeres nieuwe voorzitter Uneto-VNI

Ing. Jan Heeres is gekozen tot nieuwe voorzitter van ondernemersorganisatie UNETO-VNI. Hij volgt Piet de Bont op die de organisatie in het eerste jaar na de fusie tussen Uneto en VNI heeft geleid.

Ervaring

Met Jan Heeres heeft UNETO-VNI een voorzitter in huis die kan bogen op een grote ervaring binnen de installatiebranche. Hij is onder andere werkzaam geweest als algemeen directeur van Van Buuren-Van Swaay en was nauw betrokken bij de totstandkoming van Imtech Projects. In zijn laatste functie had hij zitting in de Raad van Bestuur van Rudolf Otto Meyer, de Duitse vestiging van Imtech. Jan Heeres speelde een belangrijke rol bij de fusie met Uneto die eind 2001 werd gerealiseerd. Het afgelopen jaar was hij vice-voorzitter van de nieuwe ondernemersorganisatie.

Actiegericht

De nieuwe voorzitter van UNETO-VNI heeft zich ten doel gesteld om de installatiebranche en de technische detailhandel een krachtig profiel te geven naar de buitenwereld. Basis daarvoor vormt de kennis en vakmanschap waarover de leden beschikken. UNETO-VNI zal wat hem betreft veelvuldig en krachtig van zich laten horen richting de politiek en andere organisaties in de bedrijfskolom om concrete zaken voor de leden voor elkaar te krijgen.

Service

Speerpunt dit jaar is het voeren van de discussie over een transparanter aanbestedingsproces naar aanleiding van de Parlementaire Enquête Bouwnijverheid. Daarnaast staan onderwijs en de rol die de branche kan spelen op het gebied van veiligheid dit jaar centraal. De nieuwe voorzitter wil de relatie tussen de individuele leden en de brancheorganisatie verstevigen door een krachtige, servicegerichte organisatie neer te zetten.

////einde persbericht////