CMG


Asito besluit tot implementatie van mySAP.com in samenwerking met LogicaCMG

Amstelveen, 9 januari 2003 - Asito, met meer dan 13.000 medewerkers en ruim 130 vestigingen een van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland, gaat mySAP.com inzetten voor de automatisering van haar primaire bedrijfsprocessen. LogicaCMG gaat de implementatie begeleiden. Asito, dat dit jaar vijftig jaar bestaat, wil hiermee een volgende stap zetten in het optimaliseren van haar dienstverlening. De eerste fase van dit project is erop gericht de bestaande basisprocessen over te zetten naar mySAP.com. Dit deel zal per 1 januari 2004 in gebruik worden genomen. Naast samenwerking bij de implementatie van de volgende fasen heeft Asito de intentie uitgesproken om het beheer bij LogicaCMG onder te brengen.

Asito maakt een snelle groei door en heeft daarom besloten om haar primaire applicaties te vervangen door één enkele oplossing waarin alle processen geïntegreerd worden ondersteund. In de eerste helft van dit jaar is bij Asito een pakketselectie uitgevoerd. Hieruit bleek dat mySAP.com het beste aansloot op de wensen van Asito. Ongeveer 500 medewerkers op de kantoren van Asito zullen vanaf 2004 met deze oplossing gaan werken. Asito verwacht voor de lange termijn hierdoor een aantal voordelen te bereiken, waaronder het stroomlijnen en integreren van de bedrijfsprocessen en een verbetering van het logistieke proces. De implementatie moet ook leiden tot eenduidige managementinformatie en een basis leggen voor verdere uitbreidingen en verbeteringen in de procesvoering. Het project is een van de eerste grootschalige implementaties van mySAP.com in de markt van facilitaire dienstverleners in Nederland.

LogicaCMG heeft tot tevredenheid van Asito een vooronderzoek uitgevoerd om te analyseren in hoeverre de bestaande applicaties geschikt zijn om Asito in de toekomst adequaat te blijven ondersteunen. Bovengenoemd project vloeit hieruit voort. LogicaCMG verzorgt het projectmanagement van het totale project en de implementatie van de mySAP.com applicaties. Verder zal LogicaCMG Asito ondersteunen bij de keuze van de hardware-infrastructuur.

Asito
Asito, de op één na grootste schoonmaakorganisatie in Nederland, verzorgt haar dienstverlening vanuit ruim 130 lokaal aangestuurde vestigingen met meer dan 13.000 medewerkers. Met dit netwerk van vestigingen combineert Asitio de continuïteit van een solide landelijk bedrijf met de flexibiliteit van lokaal ondernemerschap. Het facilitair centrum in Almelo verzorgt onder meer de ondersteuning en coördinatie van alle operationele en commerciële activiteiten voor haar vestigingen en key-accounts. Schoonmaken is, mede door stringentere wetgeving, meer dan ooit vakwerk en vereist een buitengewone deskundigheid. Voor meer informatie zie www.asito.nl

Over LogicaCMG
LogicaCMG is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van management en ICT- consultancy, systeemintegratie en outsourcing. Met bovendien een uitgebreide expertise in draadloze datacommunicatie ondersteunt LogicaCMG klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft kantoren in 34 landen en ruim 60 jaar gecombineerde ervaring in ICT-dienstverlening. LogicaCMG is de nummer twee beursgenoteerde Europese ICT-dienstverlener en genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam.