Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 9-01-2003 17.00 uur Rijbewijs ingevorderd
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Rijbewijs ingevorderd van automobilist die in oudejaarsnacht voetganger aanreed
RUINERWOLD De politie heeft in overleg met Justitie het rijbewijs ingevorderd van de 46 jr. inwoner van Ruinerwold die in de oudejaarsnacht op de weg Haakswold een 22 jr. bewoner van die straat aanreed. Bij dit ongeval raakte de 22 jr. man ernstig gewond. Het slachtoffer verkeert nog steeds in levensgevaar.

Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat het slachtoffer op de, gezien de rijrichting van de automobilist, linker wegheft is aangereden. Hij stond te kijken naar vuurwerk wat op de rijbaan werd afgestoken. Volgens de verklaring van de automobilist week hij uit naar de linkerweghelft voor het vuurwerk en schepte daar de voetganger. Na het ongeval reed de automobilist door totdat zijn auto het begaf. De broer van het slachtoffer is de man nagereden en bracht hem terug naar de plaats van het ongeval waar hij vervolgens door de politie is aangehouden. Na verhoor is hij nog dezelfde nacht op vrije voeten gesteld.
Het sporenonderzoek van de politie kon geen duidelijkheid geven over de snelheid waarmee de automobilist heeft gereden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.
Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd i.v.m. de ernst van de zaak.