Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, donderdag 9 januari 2003

Vader bedreigt begeleider toezicht gesteld kind met een mes

BREDA: De politie heeft vanmorgen op de Terheijdenseweg om 11.00 uur een 48-jarige Bredanaar aangehouden die kort daarvoor onder bedreiging met mes zijn onder toezicht gestelde negenjarig zoontje vanuit een pand van de Raad van de Kinderbescherming had meegenomen.

Vanmorgen kreeg de politie een melding vanuit het pand van de Raad van de Kinderbescherming in Breda. Aldaar had een 48-jarige Bredanaar de begeleider van zijn negenjarig zoontje met een mes bedreigd. Hierna was de man met zijn kind er vandoor gegaan. De politie heeft direct een onderzoek in de omgeving ingesteld.

De verdachte werd aangetroffen op de Terheijdenseweg. De agenten zagen hem lopen op het fietspad in de richting van het tunneltje. De verdachte gooide direct drie messen op de grond. Ook bleek hij nog een mes, een zelfgemaakte boksbeugel en een wapenstok bij zich te hebben. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van het dreigen met een mes en daarmee een minderjarige aan het over hem gestelde wettige gezag onttrokken te hebben. Het kind was door de begeleider vanmorgen naar de instelling gebracht vanwege een geplande ontmoeting met de moeder.

Melder ziet inzittenden auto ten onrechte voor mogelijke overvallers aan

BREDA: Een melding van een verdachte auto die in combinatie met een geldtransport werd gebracht, heeft vanmorgen geleid tot een actie van de politie op de Ettensebaan. De inzittenden van een personenauto kregen een stopteken en werden met de ` uitpraatprocedure` uit het voertuig geleid en aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat zij zich in het geheel niets met hetgeen de melder dacht te maken te hebben. De politie heeft de twee inzittenden een 27-jarige vrouw en een 17-jarige man daarop met de nodige nazorg direct vrijgelaten.

Een 53-jarige man meldde de politiemeldkamer vanmorgen middels zijn GSM-telefoon dat hij een verdachte situatie had gezien nabij een oprit van de A-58 in Etten-Leur. Hij zag daar twee auto`s met inzittenden stilstaan hetgeen hij verdacht vond. De getuige had zelf een jaar op een geldtransportauto gewerkt en dacht direct dat de inzittenden mogelijk een overval op een geldauto beraamden. De man keerde bij Princeville maar zag toen de auto`s niet meer op de oprit staan. Korte tijd daarna zag hij op de parallelweg van de A-58 een auto waarvan hij meende dat deze auto mogelijk dezelfde was als die hij eerder daarvoor had gezien. Hij belde met de politiemeldkamer en gaf zijn verdenking door. Gelet op de ernst van de melding, waarbij door getuige gesproken werd over de mogelijke betrokkenheid van de inzittenden bij een mogelijk te plegen overval op een geldtransport, werden de inzittenden van de door hem bedoelde auto werden middels de uitpraatprocedure aangehouden. Zij bleken in het geheel niets met hetgeen de melder dacht te maken te hebben. Zij zijn daarop direct in vrijheid gesteld.

Politieteam Vlaanderenstraat houdt actie gericht op het bestrijden van drugs- en jeugdoverlast

BREDA: Het team Vlaanderenstraat heeft woensdag 8 januari jl. tijdens de middag- en avonduren met 11 agenten een actie gehouden gericht op het bestrijden van drugs- en jeugdoverlast in de wijken Spoorbuurt/Belcrum en Doornbos / linie. De actie stond onder leiding van de wijkagenten. Er zijn twee aanhoudingen verricht. De politie heeft zich daarbij met name gericht op het beoordelen van binnengekomen klachten over jeugd - en drugsoverlast, waarbij het Centraal Station nadrukkelijk in het kader van het VAST project werd meegenomen.

De politie heeft gisteravond omstreeks 18.00 uur een 47-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Agenten zagen dat deze verdachte in een bushokje bij de streekbussen een zilverpapiertje en een pijpje tevoorschijn haalde en dit aanstak. Deze man is aangehouden ter zake de opiumwet. Hij bleek een halve gram heroïne bij zich te hebben. Een andere man, 34 jaar en eveneens uit Eindhoven afkomstig werd een kwartier later aangehouden op het Station. Hij was gezien in het gezelschap van de eerder aangehouden man. Hij had een fles wijn gestolen bij de supermarkt aldaar. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie waarschuwt voor zakkenrollers op Moerwijk

BREDA: Niet alleen de binnenstad van Breda blijkt regelmatig het werkterrein te zijn van zakkenrollers. Ook op het winkelcentrum Moerwijk in Breda Noord hebben zich deze week al twee gevallen van zakkenrollerij voorgedaan. Een 74-jarige Bredase werd dinsdag tussen 12.00 en 13.00 uur tijdens het winkelen gerold. Haar portemonnee is uit haar schoudertas gestolen. Een 75-jarige Bredase mist twee bankpassen die uit haar jaszak zijn gestolen tijdens het winkelen.

Man schopt hond dood(2e bericht)

BREDA: In aansluiting op het bericht van gisteren het navolgende: gistermiddag hebben de hondenwachters een onderzoek ingesteld in een woning in de wijk Haagpoort te Breda. Bij de Teleservice en 112 van de politie was dinsdagavond 7 januari jl. een telefoontje gekomen van een man die een hulpdienst ter plaatse vroeg omdat zijn hond begon over te geven. Uit de melding maakte de behandelende medewerkster op dat de melder zijn hond mogelijk iets aangedaan had. De melder kreeg het advies om met zijn dier naar de dierenarts te gaan.

Hierop hebben de hondenwachters de volgende dag, woensdag 8 januari een onderzoek ingesteld. De 23-jarige bewoner vertelde dat hij gisteravond zijn hond had geschopt nadat deze in de woning zijn behoefte had gedaan. De hond was toen gaan liggen. Tegen de avond begon de hond te braken waarna hij de hulpdiensten belde en op advies daarvan er mee naar een dierenarts ging. Daar werd geconstateerd dat de hond overleden was. De hond is bij de dierenarts achtergebleven. De hond werd door de opsporingsambtenaren in overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Vandaag werd sectie verricht op het kadaver. Hieruit is gebleken dat op de hond geweld van buitenaf is toegepast. Tegen de eigenaar van de hond wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake dierenmishandeling (gezondheids en welzijnswet).

Agressieve jongeren in trein aangehouden

BREDA: Agenten van de Bredase politie en de Dienst Spoorwegpolitie (KLPD) hebben gistermiddag omstreeks 16.00 uur op het Station (CS) in Breda 5 jongens uit Breda, variërend in leeftijd van 17 tot 19 jaar aangehouden.

De jongens werden aangehouden omdat ze in de trein enkele dienstdoende conducteurs bedreigd en geslagen hadden. Tevens hadden zij met stenen gegooid waardoor twee ruiten van de trein werden vernield. Een van de verdachten reisde zonder plaatsbewijs. Bij Prinsenbeek was de groep uit de trein gestapt. Ze bleken echter de volgende trein weer ingestapt te zijn waarna de politie op station Centraal in Breda de verdachten in deze trein kon aanhouden door de deuren dicht te houden. De verdachten zijn in verzekering gesteld op de verdenking van openlijk geweld. De Dienst Spoorwegpolitie werkt het onderzoek af.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Vanmorgen werd een 61-jarige Bredase in een supermarkt op het Graaf Hendrik III plein te Breda betrapt op de diefstal van een fles wijn. Een 56-jarige Bredanaar werd in dezelfde supermarkt enkele uren later betrapt op de diefstal van twee pakjes shag. De politie heeft beide verdachten overgenomen en verhoord. Zij hebben een AU-dagvaarding gekregen.

Politie houdt man aan ter zake vernieling

BREDA: een politieman die gisteravond omstreeks 22.10 uur na zijn dienst naar zijn geparkeerde auto op het Chasséveld liep zag dat een naar later bleek 28-jarige zwerver met een baksteen een ruit van een kantoorpand vernielde. De agent heeft de man vervolgens aangehouden. De man is vanmiddag in vrijheid gesteld.

Bedrijf niet in orde

MOERDIJK: Is op woensdag 8 januari een bezoek gebracht aan een bedrijf aan de Graanweg te Moerdijk, omdat dit bedrijf bij eerdere bezoeken niet voldeed aan de eisen van de milieuvergunning. Het bedrijf was hierop aangeschreven en bij het bezoek van afgelopen woensdag, bleek dat er geen verbeteringen waren opgetreden. Door de politie wordt nu in samenwerking met de toezichthouder een proces-verbaal opgemaakt, omdat niet is voldaan aan de bepalingen gesteld in de milieuwetgeving.

Aantreffen van een wapen

ZEVENBERGEN: Op woensdag 8 januari heeft de politie op verzoek van de hoofdbewoner een bezoek gebracht aan een woning te Zevenbergen, omdat er vermoedelijk een vuurwapen in zou liggen. Bij nader onderzoek bleek het te gaan op een vuurwapen gelijkend voorwerp, dat voor afdreiging is geschikt. Dit wapen is in beslag genomen en tegen de eigenaar van het wapen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Deze is echter zonder vaste woon- en verblijfplaats.

Project dragen gordel

ZEVENBERGEN: Is op woensdag 8 januari een gerichte verkeerscontrole gehouden op enkele plaatsen in Zevenbergen op het dragen van de veiligheidsgordel. Er zijn toen drie bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Aanhouding bestuurder onder invloed

ZEVENBERGEN: In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 januari werd door mensen van het A-team een bestuurder van een personenauto gecontroleerd op de Provinciale weg te Zevenbergen. Bij controle rook men dat de bestuurder rook naar het gebruik van alcohol houdende drank. Hierop werd deze 49-jarige bestuurder uit Langeweg aangehouden en overgebracht naar het bureau in Zevenbergen voor een ademtest. De uitslag hiervan bedroeg 605 ug/l, waarop het rijbewijs van deze verdachte werd ingevorderd. Tegen de man zal tevens proces-verbaal worden opgemaakt.

Aantreffen XTC afval

WILLEMSTAD: Op donderdag 9 januari is op aanwijzing van bewoners in Willemstad aan de Lantaarndijk wederom drie grote blauwe vaten van ongeveer 200 liter met vermoedelijk XTC afval aangetroffen. De gemeente Moerdijk zal zorgdragen dat deze afval wordt geruimd.

Poging diefstal auto

ETTEN-LEUR: Werd er op de Beiaard getracht om een auto weg te nemen. Het portierslot werd opengebroken en getracht werd de stuurkolom open te breken. Diefstal is niet geslaagd. Betrof hier een Witte Opel Corsa.

Vernieling ruit

ETTEN-LEUR: Werd op de Lambertusstraat een ruit vernield van een basisschool. Door onbekende(n) werd een stoeptegel door een raam gegooid.

Inbraak schuur

ETTEN-LEUR: Werd er door onbekenden ingebroken in een schuur op het Toernooiveld te Etten-Leur. Uit de schuur werden diverse gereedschappen, een jerrycan benzine en een step weggenomen. De toegang tot deze schuur werd verschaft door het openen van een niet afgesloten schuurdeur.

Diefstal MP3-speler

ETTEN-LEUR: Deed een medewerker van een supermarkt te Etten-Leur aangifte van diefstal van zijn MP3 speler. Deze had hij in de binnenzak van zijn jas zitten. Deze jas had hij opgehangen aan de kapstok in de supermarkt waar hij werkt.

Bron: Willem van Hooijdonk