Digital Media Upgrade voor Windows XP door officiële vrijgave van Windows Media Player 9 Series en Windows Movie Maker 2

Nieuwe Media Player biedt de hoogste geluid- en videokwaliteit; met Windows Moviemaker 2 kan iedereen professioneel ogende digitale films creëren

Windows Media Player 9 Series
Windows Media Player 9 Series biedt nieuwe mogelijkheden voor het afspelen van geluid of video, onder andere met de Smart Jukebox voor het beheren en beluisteren van digitale mediaverzamelingen. Gebruikers kunnen rekenen op een zeer hoge audio- en videokwaliteit met ondersteuning van de laatste technologische innovaties in Windows Media Audio en Video 9 Series. Zo kan bijvoorbeeld een verzameling van 10.000 songs nagezocht worden en is de audio- en videobibliotheek 5000 procent sneller dan in vorige versies het geval was. Wanneer streaming content vanaf de nieuwe streaming server - Windows Media Services 9 Series in Windows .NET Server 2003 - wordt afgespeeld, biedt de nieuwe speler ondersteuning van Fast Streaming en 'instant-on, always-on' streaming voor breedbandgebruikers en een sterke verbetering van de respons voor modemgebruikers.

Windows Media Player 9 Series maakt het ook veel eenvoudiger om persoonlijke digitale mediacollecties te doorzoeken, te organiseren en te branden. Het programma is daartoe voorzien van Auto Playlists, waarmee muziekstukken op een intelligente manier gemixt kunnen worden. Auto Info organiseert de digitale media door een bestaande digitale muziekverzameling automatisch te updaten met de correcte volgorde, artiest- en albumnamen. De audio- en videokwaliteit is sterk verbeterd ten opzichte van vorige versies en gebruikers kunnen onder andere luisteren naar het eerste 5.1-kanaals surround sound-systeem voor het web, met bitrates van slechts 128 Kbps en 96 kHz/24-bit audiokwaliteit.

Windows Movie Maker 2
Met Windows Movie Maker 2 voor Windows XP wordt het thuis creëren en bewerken van videofilms sneller en eenvoudiger, door een nieuwe, intuïtieve en taakgebaseerde gebruikersinterface, verbeterde timeline- en storyboard-views. Baanbrekend is AutoMovie, waarmee gebruikers in slechts enkele minuten een professioneel ogende homevideo kunnen maken. Windows Movie Maker 2 voor Windows XP biedt bijna dertig video-effecten, zestig video-overgangen en meer dan veertig soorten titels en credits. Dankzij de ondersteuning van Windows Media Video 9 beschikken gebruikers over de meest efficiënte manier om een homevideo te bewerken en op te slaan en deze vervolgens aan vrienden en familie te laten zien. De geavanceerde compressietechnologie van Windows Media Video 9 maakt het mogelijk om het equivalent van vijftien DV-tapes van één uur op te slaan op 10 GB schijfruimte. Wanneer DV-AVI gebruikt zou worden, zou dezelfde 10GB schijfruimte slechts plaats bieden voor 45 minuten video.

Windows Movie Maker 2 biedt gebruikers ook meer mogelijkheden om hun eigen films met anderen te delen, door ze op CD te branden, ze per e-mail te verzenden, op te slaan op een Pocket PC of ze terug te schrijven naar een digitale videocamera. Films kunnen ook via Internet aan anderen getoond worden, met behulp van services zoals Neptune Mediashare en POPcast, of door ze op DVD te branden met DVD-brandersoftware zoals Sonic MyDVD of MedioStream neoDVD.

Beschikbaarheid
De definitieve versie van Windows Media Player 9 Series kan gedownload worden van www.microsoft.com/windowsmedia/ en http://windowsmedia.com. Er zijn tevens versies beschikbaar voor Microsoft Windows 98 Second Edition, Windows Millennium Edition (Windows Me) en Windows 2000.

De definitieve versie van Windows Movie Maker 2 voor Windows XP kan vanaf 8 januari 2003 gedownload worden van de Windows Update-site (http://windowsupdate.microsoft.com/). Vanaf deze datum zal ook Windows Media Player 9 Series zal beschikbaar zijn via Windows Update. Zowel Windows Media Player 9 Series als Windows Movie Maker 2 zijn beschikbaar in het Engels en zullen in de komende drie maanden worden uitgebracht in 25 talen, inclusief het Arabisch, vereenvoudigd Chinees, traditioneel Chinees, Deens, Duits, Fins, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Sloveens, Slowaaks, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Meer informatie over de mogelijkheden en verbeteringen in Windows Media Player 9 Series en Windows Movie Maker 2 voor Windows XP is te vinden op www.microsoft.com/windowsxp/experiences/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.



Ingezonden persbericht