Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 9-01-2003 Persberichten District Den Bosch

VERDACHTE GEWELD AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagmorgen is een 15-jarige jongen in zijn ouderlijke woning in de wijk Muntel/Vliert in `s-Hertogenbosch van zijn bed gelicht omdat hij ervan wordt verdacht op 20 december 2002 een 16-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De verdachte liep op die dag een willekeurig leslokaal van een Bossche school binnen, waarin op dat moment even geen leerkracht aanwezig was. Hij probeerde door zijn gedrag leerlingen in de klas uit te dagen. De 16-jarige jongen zei daar wat van, waarop de verdachte een scherp voorwerp van een tafel pakte en naar het slachtoffer gooide. Deze liep daarbij een snee in zijn voorhoofd op. De verdachte ging er op dat moment vandoor. Uit onderzoek bleek dat het vermoedelijk om een leerling van de school ging. De verdachte kon vanmorgen in zijn ouderlijke woning worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

HARDDRUGSDEALER OP HETERDAAD BETRAPT, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag is een 23-jarige harddrugsdealer uit Echt op de Ampèrestraat in `s-Hertogenbosch op heterdaad betrapt toen hij harddrugs dealde. Hij is aangehouden. De politie was door een buurtbewoner getipt dat de man op de Simon Stevinweg drugs probeerde te verhandelen en ging terplaatse. De verdachte probeerde op de fiets te ontkomen maar kwam uiteindelijk ten val. Op de Ampèrestraat kon hij worden aangehouden. Tijdens zijn vlucht gooide hij de harddrugs weg. De agenten namen deze drugs ( 12 bolletjes cocaïne en 6 bolletjes heroïne) inbeslag. De verdachte is aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld.

GORDELCONTROLES, `s-Hertogenbosch/Rosmalen

Woensdagmiddag zijn bij controles op het dragen van de autogordel op de Molenstraat/Deken van Roestellaan en Oude Baan in Rosmalen en op de Bruistensingel in `s-Hertogenbosch veertien personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

SNELHEIDSCONTROLE, Rosmalen

Woensdagavond zijn bij een snelheidscontrole op de Graafsebaan in Rosmalen vijftien mensen bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/h. Eén persoon is bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, terwijl bromfietsers zijn bekeurd voor het niet dragen van de helm.