HOGESCHOOL INHOLLAND ROTTERDAM

Staatssecretaris Nijs in debat op Hogeschool INHOLLAND Rotterdam

Persbericht

9 januari 2003

ROTTERDAM - Demissionair staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Annette Nijs (VVD) gaat met studenten en medewerkers van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam in debat. Het thema is de kenniseconomie in al zijn facetten.

Hogeschool INHOLLAND Rotterdam heeft voor het thema Kenniseconomie gekozen vanwege de actuele betekenis. De huidige economie wordt meer en meer bepaald door het element kennis. Bedrijven en instellingen opereren steeds meer internationaal en maken daarbij gebruik van steeds nieuwe informatie- communicatietechnologie. Hierdoor worden de eisen aan afgestudeerde HBOers op alle terreinen steeds hoger. Dat heeft gevolgen voor de onderwijsinstellingen, maar ook voor de overheid en de politiek.

Het debat begint met een korte introductie waarin Annette Nijs uiteenzet hoe de politiek het hoger beroepsonderwijs beter in staat kan stellen haar taken uit te voeren. Daarna geeft Lilian Callender, directeur van de School of Economics van Hogeschool INHOLLAND, haar visie op het thema. Na deze inleidingen gaat het debat van start, dat wordt afgerond met een korte nabeschouwing in de vorm van een interview van de debatleider met de staatssecretaris, mevrouw Callender en Jos Elbers, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool INHOLLAND. Elbers gaf bij de jaaropening van zijn hogeschool, vorig jaar september, in aanwezigheid van Nijs aan dat hogescholen veel meer vrijheid moeten krijgen om zelf hun inkomsten en uitgaven te bepalen. Gebeurt dat niet, dan vreest Elbers grote problemen voor het hoger beroepsonderwijs als gevolg van de bezuinigingen waartoe het huidige demissionaire kabinet heeft besloten.

Het debat is onderdeel van een werkbezoek dat staatssecretaris Nijs op maandag 13 januari om 13.15 uur aan Hogeschool INHOLLAND Rotterdam brengt. Mevrouw Nijs, vijfde op de lijst van de VVD voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, maakt een korte rondgang door het moderne en toonaangevende hogeschoolgebouw. Meteen na deze rondgang vindt het debat plaats. Debatleider is Maarten Bouwhuis, medewerker van het Nederlands Debat Instituut en tevens student van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam.


---

---
Noot voor de pers:
U bent van harte welkom het debat bij te wonen. Het debat heeft plaats van 13.45 - 15.00 uur in het auditorium van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam, Posthumalaan 90 te Rotterdam. Voor meer informatie kunt u terecht bij Peter van Rijn, woordvoerder van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam, telefoon: 010 - 439 99 33 / 06 - 215 88 150, e-mail: Peter.vanRijn@INHOLLAND.nl, of bij Tom van der Maas, politiek adviseur van mevrouw Nijs, telefoon: 06 - 150 38 226.


09 jan 03 17:59