Gemeente Alphen aan den Rijn


Resultaat inzamelingsactie kerstbomen 2003

Op woensdag 8 januari 2003 heeft de gemeente weer een inzamelingsactie voor kerstbomen gehouden. Dit jaar zijn er in totaal 7800 bomen ingezameld waarvan 400 in Aarlanderveen en Zwammerdam. De gemeente is blij met het behaalde resultaat, dat 1200 bomen boven het resultaat van 2002 (6600) ligt.

Voor elke ingeleverde kerstboom is 0,30 betaald. Vooral jongens en meisjes hebben gehoor gegeven aan de oproep om zoveel mogelijk kerstbomen in te leveren. Vanochtend is al een aantal grote partijen kerstbomen opgehaald, o.a. in de Havixhorst en Ingeland, terwijl de grootste partij (400) opgehaald is in de Anna van Saksenstraat. Ook morgenochtend worden er nog enkele grote partijen opgehaald, die overigens al wel in het eindresultaat zijn meegenomen. Bij iedere 200ste ingeleverde boom werd behalve geld ook nog een extra attentie in de vorm van een cadeaubon overhandigd.

De kerstbomen zijn ter plekke versnipperd met de snippermachines, waarmee de gemeente ook het snoeihout verwerkt. Daarna worden de snippers samen met het plantsoenafval gecomposteerd of uitgestrooid op schorspaden in recreatiegebieden.

Voor deze inzamelingsactie zijn 6 snippercombinaties ingezet, bestaande uit een trekker, een versnipperaar en een opvangbak voor de snippers. Na afloop zijn de hierbij betrokken medewerkers en aannemers bedankt voor hun inzet.

Persbericht 2, 8 januari 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 09 januari 2003 laatste wijziging