Grafinet


PERSBERICHT

Danka neemt Heidelberg Digimaster 9150i op in productenpakket

Grotere productiviteit voor data centers en reprografische markt

Woerden, 9 januari 2003- Danka neemt het onlangs door Heidelberg geĂŻntroduceerde Digimaster 9150i digital printsysteem op in haar leveringsprogramma. Het nieuwe printsysteem is met z'n printcapaciteit van 150 gedrukte pagina's per minuut aanzienlijk sneller dan z'n bekende broertje, de Digimaster 9110. De productiviteit is zo'n 30% hoger.

Het Digimaster 9150i systeem verwerkt probleemloos de meest uiteenlopende inputdatastromen en is makkelijk te integreren in een productieomgeving voor het printen van variabele data.

De uitgebreide firmware voor het nieuwe Digimaster 9150i systeem maakt het mogelijk volgende bestandsformaten direct te printen: PostScript, PCL, TIFF en PDF. Bestanden in andere formaten of het in de grafische industrie gangbare JobTicket formaat JDF kunnen met behulp van optionele software modules worden verwerkt.

Met z'n toevoercapaciteit van 8.000 vel (met de optionele inserter te verhogen naar 12.000 vel) heeft het Digimaster 9150i systeem een buitengewoon hoge productiecapaciteit. Zelfs bij toepassing in combinatie met accessoires en geavanceerde processingmodules blijft het productieniveau constant en de bediening eenvoudig. Bekende opties van het Digimaster 9110 systeem zijn eveneens leverbaar, zoals de Imagedirect 665 scanner, de toevoer voor rollenpapier, de inserter, de bookletmaker, de Perfect Binder of een additionele stacker. Danka biedt diverse opties voor het combineren van de productiecapaciteit van het Digimaster 9150i systeem met het gebruik van full colour.

De, bij gebruikers van het 9110 model reeds vermaarde, korte en directe papierbaan zorgt voor perfecte papierverwerking. De printresolutie van 600 x 600 dpi zorgt in combinatie met de 'small-particle' ontwikkelaar en actieve registratie voor verbeterde resolutie van grijstinten in tekst en grafische documenten van hoge kwaliteit.

Het systeem is in staat maandelijks 5 miljoen afdrukken te printen, het equivalent van een 24-uurs productie van meer dan 23 werkdagen per maand. Danka adviseert een maandelijkse hoeveelheid van maximaal 3 miljoen vel.

Het Digimaster 9110 systeem voor 110 pagina's blijft in het verkoopprogramma. Danka introduceerde dit systeem op de CeBIT 1999 als het Kodak DigiSource 9110 systeem. Enige maanden later nam Heidelberg de productie van de print- en kopieersystemen over van Kodak.

Danka Nederland B.V.
Postbus 256
3440 AG Woerden
http://www.danka.nl

---