Openbare Bibliotheek Oss

9 januari 2003

Presentatie van posterinzendingen voor taalwedstrijd WOORD 2003 in jongerenafdeling bibliotheek Oss

Tot en met 1 februari zijn in de jongerenafdeling op de 2e etage in de Bibliotheek Oss de inzendingen van de posterwedstrijd te zien die jongeren hebben gemaakt voor de Taalwedstrijd WOORD. Het winnende ontwerp van Joost van Dongen is inmiddels afgebeeld op een professionele poster en roept jongeren van 12 tot 24 jaar op om mee te doen aan de Taalwedstrijd. De finale vindt plaats op vrijdag 11 april in Theater De Lievekamp en inschrijven is mogelijk tot 24 januari a.s.
Meer informatie is te vinden op www.oboss.nl.

Het thema van de Taalwedstrijd WOORD is dit jaar Noord Zuid en dit is goed verwerkt in de poster van Joost van Dongen. Niet alleen de tegenstellingen van Noord en Zuid komen naar voren, maar ook de samenhang is in het ontwerp opgenomen.
Jongeren van 12 tot 24 jaar kunnen een tekst over dit thema aan publiek laten horen in de vorm van een gedicht, verhaal, lied, toneelstuk etc. In februari zijn er op verschillende scholen in de gemeente Oss en bij het Projectenbureau Muzelinck audities. De deelnemers krijgen vervolgens gratis workshops bij Muzelinck en technische ondersteuning van Theater De Lievekamp. Uiteindelijk treden alle finalisten op tijdens een grandioze finale op vrijdag 11 april a.s. Tijdens deze finale krijgen de winnaars van de posterwedstrijd hun prijzen overhandigd.

De presentatie van de posterinzendingen voor de Taalwedstrijd WOORD is tot en met 1 februari te bekijken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Oss.
Het winnende ontwerp van Joost van Dongen uit Oss is op posters en wervingsfolders afgedrukt en via scholen en diverse instellingen in Oss verspreid. Behalve zijn inzending zijn natuurlijk de ontwerpen van tweede prijswinnaar Güler Biçak en derde prijswinnaar Marloes van Amstel te bekijken, evenals de inzendingen van Marjolein Koopman en Perrijn van Grunsven die een eervolle vermelding van de jury kregen. Ook een selectie van de overige inzendingen is te zien in de jongerenafdeling.