Ingezonden persbericht


Hoi,

Een beetje laat, maar hier dan toch weer het programma overzicht van het ACU voor januari. Verder natuurlijk nog de beste wensen, groeten en dergelijke.

Doei, Michiel.

02-01-2003 The Lynch: dj Lioness
03-01-2003 Kickstart: dj DarkRose 666
04-01-2003 Gruis met live: FeaTurE
05-01-2003 Filmhuis Pasthéi: Shrek
09-01-2003 The Lynch: dj Moshje
10-01-2003 ACU drive-in show
11-01-2003 Jungle AAA met: Monobrain, Dead Husbands en Copacod 12-01-2003 Infomiddag en avond over campagne tegen huidig asielbeleid. 12-01-2003 Filmhuis Pasthéi
15-01-2003 Feministisch Café: Vrouwen, migratie, en de export van zorg 16-01-2003 The Lynch: dj Juicelick
17-01-2003 Kickstart: dj Wilco DP
17-01-2003 Het Uur 'U': Circle J, Wicked, Graze, Sallyskunk & Yam 18-01-2003 De Pit: Flesh Made Sin, Hatred & Detonation 19-01-2003 Hardcore Matinee: Broken Circle, Dawn of Awakening & North 23-01-2003 Harry & Luther Zevenbergen
23-01-2003 The Lynch: dj Kees
24-01-2003 ACU drive-in show: dj Mania
24-01-2003 Politiek Café ALARM
25-01-2003 LVR presenteert: Damer & Club Diana
26-01-2003 La Minor & Las Garrapatas
30-01-2003 The Lynch: dj Mania
31-01-2003 Kickstart: dj's Moshje en Megawhite
31-01-2003 Benefiet Food Not Bombs met live: O Jarabanzo Negro

Elke maandag: 18:00 Chinees eetcafé (STIL)
Elke dinsdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke woensdag 15:00 Voko Winkel
18:00 Voko Veganistisch eetcafé
Elke donderdag: 18:00 Vegetarisch eetcafé
Elke zaterdag: 14:00 Schism infoshop
Elke zondag: 18:00 Vegetarische dagschotel

Donderdag 2
The Lynch: dj Lioness

Het nieuwe jaar is weer begonnen, tijd om uit te kateren met dj Lioness. Om nog even terug te blikken op 2002: de meest gedraaide hits in het acu... en dat kan van alles zijn.

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis

Vrijdag 3
Kickstart: dj DarkRose 666

Een nieuw jaar, een nieuwe disco. Zo dachten wij erover en hebben de KickStart in het leven geroepen. Dé Alto Disco van Utrecht! Dj DarkRose 666 zal aftrappen met punk, hardcore, elektro en diepe ondergrondse klanken. Wat je kan verwachten: Primus, Descendents, Minor Threat, Pixies, The Cure, Siouxie and the Banshees, Carter USM, Aphex Twin, Skinny Puppy en nog veel meer!

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis

Zaterdag 4
Gruis met live: FeaTurE

GRUIS is ACU's twee maandelijkse gothic / 80's /alternatieve dansavond. Deze keer speelt live FeaTurE een veelbelovende nieuwe dark-electro / industrial act uit België. Het geluid van deze act kenmerkt zich door vervormde geluiden, een donkere sfeer en harde beats. Hierdoor is FeaTurE nog het best te vergelijken met de oude Wumpscut - stijl... dus bereid je voor op een geluidsbombardement. Na dit optreden is er een GRUIS - afterparty. De muziek die je hier kunt verwachten is in principe gothic, maar uitstapjes naar 80's pop en nieuwe en oude alternatieve muziek worden niet vermeden. Dus muziek van de jaren tachtig, negentig en nu worden na elkaar en door elkaar gedraaid. Een indicatie van wat typische GRUIS muziek is: The Cure, Front 242, Nick Cave, Clan Of Xymox, Wumpscut, Anne Clark, Legowelt, Suicide Commando, Joy Division, Ladytron en Dead Can Dance. Dj's: Maarten, Hans D. en M. Voor meer informatie zoals een recensie van de cd van FeaTurE en oude playlists zie www.acu.nl/gruis.

Aanvang: 22:00 * Entreé: 3,50

Zondag 5
Filmhuis Pasthéi: Shrek

Zo'n hippe held als Shrek heb je nog nooit gezien! In dit hartverwarmende sprookje voor jong en oud beleeft deze grote, goedhartige, groene reus een dolkomisch avontuur met zijn knotsgekke metgezel Donkey, een ezel die alles voor hem doet, behalve zijn bek houden. De sluwe Lord Farquaad verbant alle sprookjesfiguren uit zijn rijk, naar het moeras van Shrek. Die pikt dit niet en eist zijn geliefde plekje terug. Dat lukt Shrek alleen als hij voor Farquaad de beeldschone Prinses Fiona weet te redden uit de klauwen van een heetgebakerde draak. Op deze gevaarlijke missie staat onze coole moerasbewoner heel wat verschrikkelijk grappige verrassingen te wachten... Regisseurs: Andrew Adamson en Vicky Jenson * Animation/Comedy * 90 min. * 2001

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,40

Donderdag 9
The Lynch: dj Moshje

Dj Moshje gaat loungen, trip hoppen, soulen, bluesen, poppen; kortom relaxen door vele genres heen! De CocktailBar gaat er ook eens lekker voor zitten en maakt relaxte cocktails!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 10
ACU drive-in show

Automobiel Centrum Utrecht presenteert: De ACU Drive In Show! Dj is nog niet bekend maar het staat vast dat alle dansbare hits van de afgelopen jaren voorbij gaan komen; denk aan Nena, Britney Spears, Queens of the Stone age, Madonna, Michael Jackson, J-Lo en ga zo maar door!

Aanvang: 23:00 * Entreé: gratis


---

Zaterdag 11
Jungle AAA met: Monobrain, Dead Husbands en Copacod

JungleAAA is op zoek naar de volgende profielschets: autonome astronauten, kale anarchisten/bier uit plastic glazen drinkend, Heineken niet te zuipen/, een uit de hand gelopen headspin die een tijdelijk moment van verlichting tot gevolg heeft gelijk een parabolische vlucht, geezers op zoek naar en op de vlucht van excitement, leden van het rozenkruisers ensemble van het illustere geheime genootschap der Illuminatie, de zich in plakband verhullende belichamingen van de hiphopsofie op weg naar Nellyville, zich aan raketbrandstof lavende en electro-producerende automaatoma, disco-socialisten, net als Jenny nooit weggeweest From the Blocks, een netwerk als een mierenhoop die op het punt staat onder haar eigen gewicht opgeslokt te worden in het zelf geschapen zwarte gat, Craig David on Acid. Tevens de heroprichting van JungleAAA, 2-stepAAA, J. LoAAA, WaltzingAAA, AriciboAAA, ParsonsAAA, Tony PancakeAAA, TinTinTinAAA. Reclaim the Dancefloor! Monobrain is van oorsprong een quantum expert die na de val van de muur zijn Siberische akademgorodok verliet & zich vestigde in Overijsel. Zijn huidige research richt zich op het splijten van gravitonen met deeltjesversnellersnoise. De Dead Husbands treden op zoals de NASA de discovery space shuttle lanceerde: met veel geweld!!! Vreemde apparaten produceren vreemde geluiden daarbij aangedreven door een vreemde piloot in vreemdsoortige pakjes: heel vreemd. Copacod voorheen Murderville Soundmachine, robot terreur van doorgefikte processoren: gebroken beats die uit speakers klauteren zoals Houdini uit een brandkast. Copacod: de Hans Kazan van het autonome astronautisme.

Aanvang: 22:00 * Entreé:


---

Zondag 12
Infomiddag en avond over campagne tegen huidig asielbeleid.

Vandaag presenteren verschillende groepen (Komitee Utrecht tegen Racisme en Fascisme, Steunpunt Illegalen en de nieuwe anarchistische groep utrecht; Ithaka)een Utrechtse campagne tegen het huidige asielbeleid. Voorafgaand vertellen bewoners en vrijwilligers uit het Utrechtse Asiel Zoekers Centrum over de situatie daar. Vanaf 18:00 uur is er Stil eetcafé met Chinees vegetarisch eten. (reserveren!) Afsluitend worden er diverse documentaires vertoond door filmhuis Pasthéi. De documentaires worden vanaf 20.00 gedraaid!

Aanvang: 14:00 * Entreé: gratis


---

Zondag 12
Filmhuis Pasthéi

Aanvang: 21:00 * Entreé: 1,40


---

Woensdag 15
Feministisch Café: Vrouwen, migratie, en de export van zorg

Nu meer vrouwen in Europa de arbeidsmarkt betreden, en de traditionele 'vrouwelijke' zorgtaken binnen het gezin niet meer kunnen of willen vervullen, neemt de vraag naar huishoudelijke arbeid en kinderverzorging enorm toe. Een van de gevolgen is grootschalige migratie van vrouwen uit Oost-Europa en de Derde Wereld, die binnen gezinnen in West-Europa en de Verenigde Staten - zeer slechtbetaald - huishoudelijk werk komen verrichten. Vaak met achterlating van eigen kinderen, voor wie de arbeidsmigrantes met het in Europa verdiende loon, hulp moeten inhuren in het land van herkomst. Het werk verricht in deze zogenaamde 'informele sector' is een van de grootste arbeidssectoren voor migrantenvrouwen in de Europese Unie. We zullen ook kijken naar de documentaire 'Chain of Love' door documentairemaakster Marije Meerman, over Fillipijnse 'domestic workers' in het westen. Wat zijn de effecten voor de Fillipijnse vrouwen, voor hun familie, en voor de families voor wie ze werken? 'Chain of Love' is Engels gesproken. Dit Feministisch Kafee is de derde in de reeks 'Feminisme en globalisering'.

Aanvang: 20:00 * Entreé: gratis


---

Donderdag 16
The Lynch: dj Juicelick

Dj Juicelick zal ons weer laten genieten van de meest relaxte klanken en goeie dansmuziek. De CocktailBar relaxt weer mee!!!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 17
Kickstart: dj Wilco DP

Aanvang: 00:30 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 17
Het Uur 'U': Circle J, Wicked, Graze, Sallyskunk & Yam

Circle J is de punkigste punkband van Utrecht. Uitgesproken teksten en super snelle trommels. Rancid verbleekt en NoFX zou het er warm van krijgen. Steekwoorden: snel, humor, Nederlands talig, super!!! Wicked is een beetje vreemd, maar wel lekker. Wicked's uptempo pop is doorspekt met psychedelische sixties invloeden. Mooie melodieën, dubbele zang en rariteiten. Het kan allemaal bij Wicked. Graze heeft een neus voor stevige rocksongs met een duidelijke hook. De zangeres laat de toeschouwer denken aan Alanis Morrisette of Anouk, maar de band heeft een prettig eigen rockgeluid. SallySkunk heeft de gave om de luisteraar op het verkeerde been te zetten met hele mooie songs en melodieën. Van ongrijpbaar hard naar exotisch zacht en terug via de driestemmige zanglijnen. Apart en heel fijn. Yam is lekker. Yam is zonnig. Yam was YamYam. Yam is powerpop en klinkt als Weezer, Nada Surf en the Posies. Korte, sprankelende gitaarsongs met karakteristieke zangmelodieën. Zomerse klanken midden in de winter.

Aanvang: 20:00 * Entreé: 4,-


---

Zaterdag 18
De Pit: Flesh Made Sin, Hatred & Detonation

Hatred is Delta Thrash uit Zeeland met een vers van de pers mini-cd uit opent. Daarna is de beurt aan Flesh Made Sin uit Tilburg, terug van nooit echt weggeweest. Ze tourden zich suf sinds ze de vorige keer op De Pitplanken stonden en dat kan maar 1 ding betekenen: nog strakker! Zoals de nummers van hun nieuwe mini-cd: "Masterwork in Blood', met lovende recensies. Uiteindelijk eindigen we met het uit Utrechts afkomstig populaire Detonation en het uitkomen van hun debuut-cd: "An Epic Defiance". De meningen erover zijn zeer lovend... Dat gaat een heel strak feestje worden met daarna natuurlijk nog metaldisco!

Aanvang: 21:00 * Entreé: 5,-


---

Zondag 19
Hardcore Matinee: Broken Circle, Dawn of Awakening & North

Broken Circle is ontstaan uit het in Utrecht wereldberoemde Set Aside en gaat muzikaal verder waar Set Aside ophield. De muziek is een mix van oldschool en newschool hardcore. Enerzijds snelheid en melodie worden op een verfrissende manier afgewisseld met heftige moshparts en een flinke lading metal-invloeden. Tel daarbij op een zangeres met een strot waar je eng van wordt en je hebt het idee wel zo'n beetje te pakken. Het totaalgeluid laat invloeden horen van bands als Shai Hulud, Purusam en Walls of Jericho, dus weet wat je te doen staat en mosh het op! Het Utrechtse Dawn of Awakening is geen onbekende op het ACU-podium. Deze band bestaat al de nodige jaartjes en blijft maar doorgroeien op muzikaal gebied. Waar in de begindagen de metalinvloeden zeer prominent aanwezig waren, hebben deze nu voor een groot deel plaatsgemaakt voor een rockende drive. Emo? Misschien wel, maar dan niet zonder aan kracht in te boeten. Liefhebbers van bijvoorbeeld Boy Sets Fire kunnen moeilijk om Dawn of Awakening heen, en als je dat niet gelooft, dan kun je je deze middag laten overtuigen. North uit Rotterdam is een relatief nieuwe band met voor veel hc-liefhebbers bekende gezichten. De band bestaat uit leden en ex-leden van o.a. Crivits, Springrain en Guiding Line en ze hebben ons beloofd alles in het werk te stellen het ACU plat te rocken deze middag. Straightedge youthcrew hardcore die doet denken aan de oude Shelter, Gorilla Biscuits en Hands Tied: snel, melodieus en cleane maar toch aggressieve zang. Positive hardcore van de bovenste plank, dus dat wordt fingerpointen, stagediven en meebrullen geblazen!

Aanvang: 15:00 * Entreé: 5,-


---

Donderdag 23
Harry & Luther Zevenbergen

Harry Zevenbergen is een performancedichter uit Den Haag, die al jaren optreedt in binnen- en buitenland. Vooral in Engeland heeft Harry in de afgelopen jaren een geduchte live-reputatie weten op te bouwen. Scherpe observaties, politieke statements, een welgemeende traan en hilarisch absurdisme wisselen elkaar af. Regelmatig terugkerende thema's daarbij zijn: liefde, dood, maatschappelijk onrecht en Rhenen. Vanavond draait het helemaal om gedichten en columns van deze Ravage-columnist en om de liedjes van zijn broer Luther. Luther Zevenbergen is de voormalige gitarist van de Haagse punky surfband The White Trash Minstrels en treedt sinds kort op als singersongwriter in de traditie van Phil Ochs, Bob Dylan en Billy Bragg. Zijn liedjes varieren van liefdesliedjes tot bijtende protestsongs. Komt allen kijken en luisteren want het wordt vanavond weer lachen, huilen en heftig nadenken in het ACU!

Aanvang: 20:30 * Entreé:


---

Donderdag 23
The Lynch: dj Kees

Vanavond staat dj Kees met een vette pot Psychobilly, Rockabilly en Punkabilly voor je klaar. De CocktailBar wreckt met je mee en maakt keiharde cocktails!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 24
ACU drive-in show: dj Mania

Aanvang: 00:30 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 24
Politiek Café ALARM

Met deze zesde editie beleeft Alarm! alweer haar éénjarig jubileum. Ook vanavond voorziet zij met het politiek café in een plek waar maatschappelijk betrokken personen en groepen zich aan bezoekers kunnen presenteren, en waar omgekeerd belangstellenden informatie vinden over acties, initiatieven en projecten van sociaal-politiek geëngageerde mensen. Doel van Alarm! is om maatschappijkritische mensen en groepen met elkaar in contact te brengen, daarmee de mogelijkheid creërend om ideeën uit te wisselen, elkaar van acties en projecten op de hoogte te stellen en uit te nodigen om mee te doen. Hiermee kan het netwerk van buitenparlementaire groepen worden versterkt en uitgebreid. Zowel nieuwkomers als oudgedienden in actief Utrecht (en daarbuiten) zijn van harte welkom om kennis te nemen van de actualiteit vanuit een linkse invalshoek. De inhoud van de programma onderdelen varieert van gematigd tot compromisloos en alles wat daar tussen past. Het verloop moge inmiddels wel bekend zijn; enkele sprekersters, video (door Filmhuis Pasthéi) en afsluitend eventueel een optreden. We hopen op net zo'n grote opkomst als de afgelopen keer, wat volgens velen een zeer geslaagde avond was. Boekhandel De Rooie Rat verzorgt zoals altijd een stand met actuele boeken en tijdschriften in de barruimte, en afwisselend zijn er stands van andere (actie-)groepen. Het programma voor vanavond is nu (begin december) nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld weer tot de verbeelding spreken... Wees alert, kom naar ALARM!, dan blijf je op de hoogte. Wil je zelf wat vertellen, dan kan dat ook! Neem contact op met het Acu, of kom gewoon op de avond zelf. Tot vanavond!

Aanvang: 20:00 * Entreé: gratis


---

Zaterdag 25
LVR presenteert: Damer & Club Diana

Damer is een band bestaande uit vier vrouwen, die mooie,melodieuze popliedjes brengen met meerstemmige vocalen. Soms met een thinwisle, blokfluit of percussie erbij. Ze hebben inmiddels een EP in Paradiso gepresenteerd. Ook zijn zij niet onopgemerkt gebleven door John Peel die 1 van hun nummers in zijn radioshow heeft gedraaid. Club Diana worden ook wel eens omschreven als de ´Guided by Voices´ van de lage landen en spelen lo-fi pop. Ze heben al vier albums uitgebracht en vorig jaar getourd door Australie. Hun nummers zitten vol compostorische spitsvondigheden. Verder een band zonder al te veel pretenties. Na afloop een lekkere disco met gast-dj Vido!

Aanvang: 22:00 * Entreé: 4,-


---

Zondag 26
La Minor & Las Garrapatas

La Minor komt uit St. Petersburg, Rusland. Ze zijn begonnen in 2000 met een complete acoustische set, bestaande uit Chansons van de straat. Met een band die spelen op contrabas, gitaar, drums, saxofoon en over verschillende vocalen beschikken, moet het wel een leuke avond worden!! Las Garrapatas komt uit Duitsland en is in 2000 opgericht als een eenmalig project voor een 5 jarig jubileum van een gekraakt terrein. Tegen alle verwachtingen in was het optreden een groot succes en vandaar dat ze nu hier kunnen staan! De band bestaat uit 8 mensen die bas, viool, vioolcello, accordion, drums, gitaar en zang! De muziek bestaat uit traditionele Spaanse, Catalaanse, Engelse en Italiaanse "workerssongs" in een reggae, ska, rock, punk en polka jasje!!! Mis dit niet!!!

Aanvang: 22:00 * Entreé: 5,-


---

Donderdag 30
The Lynch: dj Mania

Dj Mania gaat uit haar plaat met New Wave, Gothic, Electro, Industrial en meer duistere klanken. De CocktailBar staat met een duister glimlach voor je klaar!

Aanvang: 22:00 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 31
Kickstart: dj's Moshje en Megawhite

De 'om-de-wekelijkse' Alto disco met dj Moshje en Megawhite. Heel veel gitaar!!! Denk Queens of the Stone Age, System of A Down , Rammstein, Faith No More, Kiss, Tool, Def-tones, the Hives, the Strokes, Victims Family e.d.

Aanvang: 00:30 * Entreé: gratis


---

Vrijdag 31
Benefiet Food Not Bombs met live: O Jarabanzo Negro

O Jarabanzo Negro is een bijzonder veelzijdig gezelschap afkomstig uit Galicië, Spanje. Met een instrumentarium bestaande uit accordeon, doedelzak, trompet, percussie, drums, bas, gitaar en meerstemmige zang zetten zij een repertoire neer dat een hoeveelheid stijlen omspant waar zelfs Manu Chao nog een puntje aan kan zuigen. In 1998 waren zij voor het laatst in het ACU te zien waar ze een kolkende set neerzetten van dik anderhalf uur. Nu dan eindelijk terug voor een aantal optredens in Nederland. Naast een bonte muzikale bagage, bestaande uit o.a. ska, reggae, rock, punk, hardcore, latin, Galicische volksmuziek, Balkan-folk, West-Afrikaanse muziek, etc. etc. , laten ze ook geen kans onbenut om in politieke zin hun smoel te laten zien. Anti-globalisme, kraken, en "solidaridad" geniet hun warme aandacht. Van nogal wat mensen zijn zij ook persoonlijke bekenden, overgehouden aan de periode dat zij in Nederland woonden, deelname aan demonstraties en hun deelname aan diverse festivals. Drie Jaar geleden brachten ze hun eerste album uit, het toepasselijk in drie talen getitelde "Terra Without Grenzen". Het ACU zal deze bont gepluimde hartstochtelijke troubadours met open armen ontvangen, en we gaan er van uit dat het publiek dat ook doet. ARRIBA LA SOLIDARIDAD INTERNACIONAL!!!!

Aanvang: 22:00 * Entreé: 5,-


---