Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

9 januari 2003

Order van 10 miljoen euro voor grootste onroerend goed project in Spanje

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft een order met een waarde van ruim 10 miljoen euro ontvangen voor volledige HVAC-technologie (Heating, Ventilation and Air Conditioning), inclusief een meerjarig onderhoudscontract, in het nieuw te bouwen Las Mercedes Business Park Madrid in Spanje. Opdrachtgever is NEXITY, een van de grootste onroerend goed ondernemingen in Frankrijk. De opdracht is verworven door Imtech Novocalor, dat deel uitmaakt van Imtech España.

De samenwerking van het in 2001 overgenomen Imtech Novocalor met Imtech Intesa maakt dat Imtech in Spanje inmiddels tot de grotere technische dienstverleners behoort. Sindsdien is de slagkracht aanzienlijk toegenomen. Dit vertaalt zich onder meer in omvangrijke projecten en een goede reputatie. In Spanje is Imtech onder andere actief met de kerncompetentie werktuigbouw in de marktsegmenten utiliteit en industrie. Imtech onderscheidt zich door een combinatie van complete werktuigbouwkundige dienstverlening en gebouwbeheersing, inclusief contract- en projectmanagement.

Las Mercedes Business Park, bestaande uit circa 100.000 m² bovengrondse kantoren en servicecentra en bijna 50.000 m² ondergronds ruimten voor parkeren, opslag en voorzieningen, is het grootste onroerend goed project in Spanje dat momenteel in uitvoering is. Het Business Park, bestaande uit negen verschillende gebouwen, zal eind 2004 gereed zijn.