Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 08.50 uur

Snelheidscontrole

LEUSDEN- Op woensdagmiddag 8 januari tussen 13.30 en 14.15 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Arnhemseweg.

In totaal zijn er 173 voertuigen gecontroleerd. Hiervan ontvingen 6 bestuurders een bekeuring voor het overtreden van de maximumsnelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

Straatroof

AMERSFOORT- Op woensdagavond 8 januari omstreeks 22.40 uur is een 57-jarige vrouw uit Amersfoort berooft van haar handtas.

De vrouw liep samen met een andere vrouw over de Utrechtseweg, in de richting van de Laan van Montagne. Op een gegeven moment kwam een man hen uit tegenovergestelde richting tegemoet fietsen. Tijdens het passeren trok de man met een harde ruk de tas van haar schouder af. Hierbij brak het hengsel van de tas af. De verdachte fietste vervolgens rechtsaf de Leenaert Nicasiusstraat in.

De man had een blanke huidskleur, was tussen de 30 en 40 jaar oud, ongeveer 1.80-1.90 meter lang. Hij had een zeer verzorgd uiterlijk met donker krullend kort geknipt haar. De man droeg een donkere jas en een donkere broek.

De politie van district Eemland zuid, vraagt getuigen van deze straatroof zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Dronken bestuurder ontvangt boete

AMERSFOORT- In de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 januari heeft de politie een 45-jarige bestuurder uit Amersfoort aangehouden voor rijden onder invloed.

De politie besloot een controle bij de man te uit te voeren, nadat zij hem met zeer langzame snelheid zagen rijden op de Rondweg-Zuid. Een blaastest gaf aan dat de bestuurder teveel had gedronken, hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees een ademanalyse uit dat de man 360 ug/l (0,95 promille) in zijn lichaam had. Hier kon hij een rijverbod van drie uur en tevens een proces-verbaal in ontvangst nemen.

Brand in horecagelegenheid

AMERSFOORT- Op donderdagochtend ontstond er brand in een horecagelegenheid waarbij grote schade ontstond. Omstreeks 04.00 uur kregen politie en brandweer de melding dat een horecagelegenheid aan de Hof in brand stond. De brandweer ging ter plaatse en op dat moment was de brand uitslaand. Met groot materieel werd de brand bestreden en kon worden voorkomen dat in omliggende panden ook brand ontstond. Aan deze panden ontstond echter wel forse rook en waterschade. De bewoners van een pand tegenover de horecagelegenheid werden door de politie uit voorzorg uit hun woning gehaald. Niemand raakte bij de brand gewond. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan en de technische recherche onderzoekt de oorzaak van de brand.