Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

navigatie

Burgemeestersvacature Leiden

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nodigt belangstellenden uit te solliciteren naar het ambt van burgemeester m/v in de gemeente Leiden (circa 117000 inwoners), vacant per 1 september 2002. De bezoldiging in de inwonersklasse, waartoe deze gemeente behoort, bedraagt maximaal ¤ 8.270,59 bruto per maand. De raad heeft besloten dat een raadplegend referendum zal worden gehouden ten behoeve van zijn aanbeveling inzake de benoeming.


---

Sollicitanten wordt gevraagd in hun brief tenminste twee referenten op te geven met vermelding van adres en telefoonnummer. De referenten zullen slechts in overleg met de sollicitant om informatie worden gevraagd. Personen die naar aanleiding van de eerdere openstelling van deze vacature in september 2002 hebben gesolliciteerd, worden verzocht, indien gewenst, hun belangstelling opnieuw kenbaar te maken.

De profielschets van de te benoemen burgemeester kan worden aangevraagd bij het kabinet van de commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland tel. 070-4416446 of via het internet: http://www.pzh.nl/actueel.

De gemeenteraad van Leiden verzoekt nadrukkelijk vrouwen, allochtonen en gehandicapten te solliciteren. Sollicitatiebrieven dienen te worden gericht aan Hare Majesteit de Koningin. Aan sollicitanten wordt gevraagd een recente pasfoto bij de brief te voegen en op de enveloppe het woord Kabinet te vermelden. Sollicitaties moeten vóór 28 januari 2003 worden gezonden aan de commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland.


---
© Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - 9 januari 2003