Ingezonden persbericht


Korps: Friesland, plaats: Fryslân 9-01-2003
Politieberichten van 8/1 (13.00) t/m 9/1 (07.00)

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Woensdag om 13.25 uur fietste een 16-jarige inwoonster van Hoorn, met een 17-jarige vriendin uit Formerum, over de Oostergoweg. Vanaf de Posthoornsteeh kwam een 35-jarige automobiliste uit Lauwerszijl, die de fietsster uit Hoorn geen voorrang gaf. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje is, met vermoedelijk een gebroken been, overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachten: aanhouding winkeldief
Woensdag om 14.50 uur kreeg de politie een melding dat een 37-jarige inwoner van Drachten, in het gezelschap van een 44-jarige inwoonster van Drachten, goederen onder zijn jas stopte in een winkel aan de Noordkade. Toen de man andere goederen wilde afrekenen, werd hem gevraagd naar de goederen onder zijn jas. De man ontkende dat hij goederen verborg. Even later kwam hij toch met parfum en een potje vitaminen op de proppen. De man is overgebracht naar het bureau, de goederen zijn in de winkel achtergebleven.

Leeuwarden: overvaller aangehouden
Woensdag om 15.35 uur vond een overval plaats op een snackbar aan de Goudenregenstraat. De dader was er al vandoor. De buit bedroeg enkele honderden euro`s. Onmiddellijk heeft de politie de omgeving afgezocht. De man zou lopend zijn verdwenen in de richting van de Goningerstraatweg en Hoeksterend. Er was een duidelijk signalement verstrekt. Bij het Hoeksterend zagen stadswachten een man lopen, die voldeed aan het signalement. Toen de politie ter plaatse was de man even uit het zicht verdwenen bij de Amelandsdwinger, maar even later kwam hij de kant van de stadswachten weer oplopen. Hierop is de man, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden en overgebracht naar het bureau. De buit werd bij de verdachte aangetroffen en is teruggegeven aan de 38-jarige aangever.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Woensdag om 15.30 uur werd een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte had uit een winkel aan de Nieuwestad verschillende soorten parfum o.a. Armani Emporio en Burberry Touch, met een waarde van 215 euro, weggenomen. Toen de verdachte de goederen wilde verkopen in de Reigerstraat aan een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden, werd hij door een patrouille aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een medewerkster van de winkel, zijnde een 30-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Leeuwarden: woninginbraak
Woensdag overdag is ingebroken in een woning aan de mr. P.J. Gerbrandyweg. Men kwam binnen door de deur te forceren. Gestolen werden o.a. een videorecorder, een gsm en een computer. De politie heeft nog een klein buuronderzoek ingesteld. Aangifte is gedaan door een 29-jarige inwoner van Leeuwarden.

Hemrik: aanrijding gewonde
Woensdag omstreeks 16.20 uur reed een 40-jarige inwoner van Lippenhuizen met zijn bestelauto met aanhangwagen over de Tjalling Harkeswei. De bestuurder reed zoveel mogelijk rechts van de weg. De aanhangwagen kwam in een kuil in de berm terecht, waardoor deze tegen een boom botste. Door de klap ging de aanhangwagen weer naar links en schepte daar een tegemoetkomende fietser. Deze fietser, een 13-jarige inwoner van Donkerbroek, kwam ten val en liep een vleeswond op aan zijn linkerbeen. De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: inbraak woning
Woensdag tussen 19.00 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Valeriusstraat. Aan de achterzijde werd een keukendeur opengebroken. Uit de woonkamer werden een afstandsbediening van een kleurentelevisie en een stereoset weggenomen. De 24-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Sneek: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.25 uur werd op de Westereems een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 310 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Drachten: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.05 uur werd op de Lijsterstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. De bestuurder verzette zich tegen zijn aanhouding en werd geboeid overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de verdachte 840 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 10 uren. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Sint Nicolaasga: geheime zender
Woensdag omstreeks 22.30 uur werd in samenwerking met de radiocontroledienst een geheime zender opgerold. De zender zond uit onder de naam Bonanza en stond opgesteld in een woning aan de Dobbeleane. Tegen de eigenaar van de zender, een 35-jarige inwoner van Sint Nicolaasga, werd
proces-verbaal opgemaakt. De zender werd in beslag genomen.

Leeuwarden: inbraak woning
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Dokkumertrekweg. Via vernieling van een ruit kwam men binnen. Uit de woning werden een dvd-speler met drie geluidsboxen, een decoder, een cd-speler en vier cd`s weggenomen. De 50-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: autobrand
Donderdag omstreeks 04.45 uur brak brand uit in een personenauto, die geparkeerd stond op de Roptastate. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de auto reeds in lichterlaaie. Ook een naast de brandende auto staande personenauto liep aanzienlijke schade op. Beide auto`s zijn eigendom van een 45-jarige inwoner van Leeuwarden. De brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is niet bekend. Vermoedelijk een storing in het elektrische circuit.

Heerenveen: inbreker aangehouden
Woensdag om 17.50 uur kreeg de politie een melding dat was ingebroken in een bedrijf aan de Herenwal. Daar waren drie verdachten overlopen door een 39-jarige, in het bedrijf aanwezige vrouw, die nog even achter de daders had aangezeten. Met verschillende voertuigen heeft de politie het Fok en omgeving afgezocht. Om 18.15 uur kon een 19-jarige inwoner van Utrecht worden aangehouden. Hij had wat kleingeld bij zich, dat bleek te zijn gestolen in het betreffende bedrijf. Er was namelijk een geldkistje gestolen. Er is nog geruime tijd gezocht naar de andere twee verdachten, maar deze zijn niet meer aangetroffen. Aangifte is gedaan door een 41-jarige inwoner van Heerenveen.

Sneek: snelkraak
Donderdag omstreeks 01.30 uur werd met een stoeptegel een raam ingegooid bij een winkel aan het Grootzand. Gestolen werd een drietal laptops met een waarde van enkele duizenden euro's. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoner van Sneek.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272