Gemeente Helmond


Cursus Omgaan met geld start in januari

Het gebeurt steeds vaker dat mensen moeite hebben om rond te komen van hun inkomen. Voor deze mensen start in januari een cursus Omgaan met geld. Deze is gratis voor degenen die de cursus met succes afsluiten. De cursus is een initiatief van de Budgetwinkel Helmond en er kunnen maximaal 12 mensen aan meedoen. Voor aanmelding kan men iedere ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur terecht bij mevr. Brouwers of mevr. Vereijken van de Budgetwinkel. De Budgetwinkel is gevestigd aan de Smalstraat 2 en is telefonisch bereikbaar via nummer 574467. Aanmelding kan tot uiterlijk 9 januari 2003.

Voor wie

De cursus omgaan met geld is opgezet voor inwoners van Helmond vanaf 18 jaar die financiële problemen hebben of in financiële problemen dreigen te komen. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken worden aangegeven, bijvoorbeeld omdat men niet rond kan komen doordat de inkomsten zijn gedaald, doordat men teveel geld uitgeeft of doordat men het moeilijk vindt om de eigen financiële administratie te regelen. Men kan meedoen aan de cursus als men inkomsten en uitgaven heeft, met een rekenmachine eenvoudige berekeningen kan maken en de Nederlandse taal voldoende spreekt, leest, schrijft en begrijpt.

Gratis bij succesvol afsluiten

De cursus wordt gegeven door twee cursusleiders en vindt plaats bij het Algemeen Maatschappelijk Werk aan de Penningstraat 57 in Helmond. De kosten bedragen 25,= die men bij het inschrijven moet voldoen. Als de cursus met succes wordt afgesloten, krijgt men dit bedrag terug. Degene die tussentijds met de cursus stopt, ontvangt de 25,= niet terug. Bij deze kosten zijn inbegrepen een cursusmap met tabbladen en een schrijfblok met schrijfwaren. De cursisten die de cursus met succes afsluiten ontvangen een certificaat.

Tijdsduur

Als er voldoende deelnemers zijn start de cursus tweemaal per jaar, in januari en in september. Er is een vaste lestijd die in overleg met de cursisten wordt vastgesteld. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2 uur en er kunnen maximaal 12 mensen aan meedoen. Er wordt van de cursisten verwacht dat zij elke keer aanwezig zijn en dat ze hun huiswerk maken. Hiervoor moeten ze ongeveer 1½ uur per week reserveren.

(Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gertrud van Melis, tel. 0492-587731)

---