CDA

Kamerleden op onderwijs-werkbezoek in Amsterdam

Een aantal onderwijsspecialisten uit de CDA-Tweede Kamerfractie legt donderdag 9 januari 2003 een werkbezoek af aan de Vrije Universiteit/Hoge School Windesheim en een overwegend zwarte school in Amsterdam.

Aan het werkbezoek nemen deel de CDA-kamerleden Jan de Vries, Kathleen Ferrier, Cisca Joldersma, Nihat Eski (alleen ''s middags) en kandidaat voor het CDA Jet Weigand. Bij VU/Windesheim zal het gaan om de fusies in het HBO/WO, over de voortgang in de ontwikkeling bachelor/masters, de huisvesting van de universiteiten, de studentenhuisvesting en natuurlijk de financiële voorstellen, die het CDA vandaag heeft gedaan. Het CDA wil 200 miljoen extra uittrekken voor het hoger onderwijs. Bij de Esprit Scholengemeenschap (bijzonder neutraal) wordt de problematiek van witte en zwarte scholen besproken. Wat kan de politiek betekenen voor zwarte en witte scholen. Voor het CDA geldt het uitgangspunt de kwaliteit van scholen verbeteren, waardoor de uitgangspositie van kinderen verbetert en voorkomen wordt dat witte ouders naar een andere school vluchten. Aan de orde komt het al dan niet gedwongen spreiden van leerlingen en de al dan niet gedwongen toelating van leerlingen.
---
Tijd en plaats:
09.00 uur: Hoofdgebouw Vrije Universiteit De Boelelaan 1105, Amsterdam. 13.30 uur: Esprit Scholengemeenschap, Burg.Hogguerstraat 2, Amsterdam.