Ingezonden persbericht

Allied Data Technologies sluit Contract af met Freeserve

SPIJKENISSE, 20030109 -- Allied Data Technologies, een toonaangevend ontwikkelaar en fabrikant van modems, ISDN producten en xDSL CPE, kondigt aan dat ze een lange termijn overeenkomst heeft getekend met Freeserve, de Nr. 1 voor Internet in Groot-Brittanië (deel van Wanadoo SA), voor de levering van ADSL CPEs.

Gedurende de komende maanden zal Allied Data Technologies een ADSL Modem met USB aansluiting, de CopperJet 800, leveren. De order bestaat uit een volledig ADSL pakket inclusief ADSL modem en zal verkrijgbaar zijn via de online winkel van Freeserve, iedere Dixons' outlet, Curry's, PC World of The Link verspreid over heel Groot-Brittanië.

Deze strategische alliantie tussen Freeserve en Allied Data Technologies vormt een belangrijke stap in het leveren van een volledige en betaalbare DSL breedbandaanbieding aan Britse huishoudens.

Over Freeserve (www.freeserve.com):

Freeserve is de toonaangevende ISP-portal met een geïntegreerd aanbod van content, e-commerce, diensten en internettoegang met de focus op de Britse markt. Freeserve heeft 2.553 miljoen actieve geregistreerde rekeningen en 4.59 miljoen* unieke gebruikers. In Februari 2002 werd Freeserve benoemd tot Beste Nationale ISP voor de Consument door de Britse Internet Service Provider Associatie en in September 2002 tot Beste Ongemeten ISP voor zijn product "AnyTime" door Practical Internet magazine. In Oktober 2002, werd Freeserve benoemd tot Beste Internet Provider en Beste Web Hosting Provider door lezers van het tijdschrift Computeractive.

Freeserve maakt deel uit van Wanadoo SA, een belangrijke Europese leider op het gebied van online media en services, waarvan France Télécom, één van de wereldleiders op het gebied van telecommunicatie, een belangrijke aandeelhouder is. Wanadoo SA is een vooraanstaande Service Provider van internet media in Frankrijk, Groot-Brittanië en mede-leider in Spanje en is ook aanwezig in Nederland en België. Met inbegrip van Freeserve, heeft Wanadoo S.A. 8 miljoen actieve geregistreerde gebruikers en 20 miljoen unieke bezoekers per maand aan zijn portals.

Freeserve werd gelanceerd in September 1998 als deel van Dixons, een toonaangevend consumenten-elektronica detailhandelaar in Europa. De Dixons groep blijft een minderheidsbelang houden in Wanadoo S.A. In Groot-Brittanië distribueert Freeserve zijn toegangssoftware via het kanaal van Dixons waaronder 1.100 Dixons, Currys, PC World en The Link winkels plus Orange en MVC winkels.


* NetValue, November 2002

Over Allied Data Technologies:

Allied Data Technologies is een Nederlandse fabrikant van modems en andere communicatie applicaties, zoals ISDN apparatuur, PC Cards, Remote Access Servers en xDSL toepassingen zoals ADSL en VoDSL producten. Hun eigen Research en Development afdeling kan rekenen op een jarenlange ervaring en heeft een excellente reputatie in de markt voor wat betreft innovatieve en klantspecifieke applicaties. Alle nieuwe product lijnen van Allied Data Technologies bv, zoals de CopperJet ADSL-modem serie, worden in huis geproduceerd en geassembleerd in hun eigen fabriek in Rayong - Thailand. Met een uitgebreid netwerk van kantoren door heel Europa, Thailand en de VS, is Allied Data Technologies een van de hoofdspelers op de wereldwijde datacom markt. Meer informatie op hun website www.allieddata.com



Ingezonden persbericht