ABN AMRO



Amsterdam, 09 januari 2003

ABN AMRO betreedt Belgische markt met nieuw pensioenconcept

ABN AMRO Life Capital, een nieuwe dochter van ABN AMRO, start vandaag met de verkoop van pensioen- en levensverzekeringen op de Belgische markt. Het gaat om flexibele groeps- en individuele verzekeringen, waarbij het individu het aanvullend pensioen kan inrichten naar zijn of haar wens. ABN AMRO Life Capital richt zich in eerste instantie op succesvolle ondernemingen, waar werknemers behoefte hebben aan aanvullende pensioenopbouw. ABN AMRO Life Capital is gevestigd in Antwerpen.

ABN AMRO Life Capital speelt in op de verwachte groei van de Belgische pensioenmarkt in de komende jaren. Deze zal met 13,8% naar verwachting boven het Europees gemiddelde (8,9%) liggen. Uit marktonderzoek blijkt dat in België een sterk groeiend besef bestaat van de noodzaak van vermogensopbouw voor later. Bovendien blijkt een goed pensioenplan bij de werving van personeel een steeds meer gevraagde arbeidsvoorwaarde. ABN AMRO Life Capital brengt onder de naam ABN AMRO Reward voor de Belgische markt een nieuw pensioenconcept. Algemeen directeur van ABN AMRO Life Capital René Vanrijkel: "We bieden een totaaloplossing voor de pensioenopbouw voor bedrijf en medewerker, waarbij alle groeps- en individuele regelingen binnen één contract kunnen worden samengevoegd. Hierdoor heeft iedere medewerker een up-to-date inzicht in zijn totale pensioenopbouw, die op elk gewenst moment via internet bekeken kan worden. Bovendien kan de medewerker binnen het collectieve raamwerk al zijn persoonlijke wensen verwezenlijken, volgens zijn eigen levenscyclus en beleggingsprofiel".

Perscontacten: +31(0)20 6288900

Over ABN AMRO
ABN AMRO is een prominente internationale bank met een balanstotaal van circa EUR 600 miljard en ruim 3,400 vestigingen in meer dan 60 landen. ABN AMRO telt wereldwijd meer dan 110,000 medewerkers en staat genoteerd aan de beurs van onder meer Amsterdam, Londen en New York. ABN AMRO opereert via drie Strategische Business Units, die allen verantwoordelijk zijn voor een duidelijk afgebakend klantsegment: Wholesale Clients levert wereldwijd corporate- en investment banking diensten aan bedrijven, financiële instellingen en overheden; Consumer & Commercial Clients richt zich op particuliere klanten en relaties in the midden- en kleinbedrijf in drie thuismarkten - Nederland, het Midden-Westen van de Verenigde Staten en Brazilië en op een aantal geselecteerde groeimarkten; Private Clients & Asset Management richt zich op vermogende particulieren en institutionele beleggers.



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer and Privacy Statement. Copyright © 1998-2003 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.