KLM

03/004

Van den Brink directeur bij Transavia airlines

NIEUWE DIRECTEUR KLM NEDERLAND BENOEMD

AMSTELVEEN, 9 januari 2003 - Per 16 januari 2003 is de heer E.F. (Erik) Varwijk (41) tot Directeur KLM Nederland benoemd. Hij volgt in die functie de heer O.P.M. (Onno) van den Brink op die is benoemd tot President-directeur van Transavia airlines.

De heer Varwijk was tot 1 januari 2003 gebiedsleider voor KLM in het Verre Oosten en Australië en daartoe gestationeerd in Singapore. Na zijn studie Bedrijfseconomie is Varwijk sinds 1989 bij KLM werkzaam. Hij heeft de afgelopen jaren gewerkt in zowel operationele als commerciële functies binnen de KLM. Varwijk gaat leiding geven aan de organisatie voor passage-marketing en verkoop in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij rapporteert in deze functie aan de heer P.S.M Gregorowitsch, Executive Vice President Commercial Organization.

De heer E.J. (Boet) Kreiken (44) is per 1 januari 2003 de heer Varwijk opgevolgd in de functie van gebiedsleider voor het Verre Oosten en Australië. De heer Kreiken is de afgelopen jaren hoofd geweest van de afdeling Pricing & Revenue Management binnen de Commercial Organization van de Passenger Business binnen de KLM. De heer Kreiken is na zijn studie Bestuurskunde in 1985 bij KLM komen werken en heeft naast meer algemene functies ook een aantal jaren in commerciële functies buiten Nederland voor KLM gewerkt. De heer Kreiken zal in Nederland worden gestationeerd.

De functie van hoofd Pricing & Revenue Management zal tijdelijk worden waargenomen.

AMS/DR/JCH

KLM CORPORATE COMMUNICATIONS (AMS/DR)
Marjolein Schotel
Media Relations
tel: 31-20 649 45 45
fax: 31-20 648 80 92
Email: secr.mediarelations@klm.com