Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 9-01-2003 Vervolgberichten district Heerlen (RKey; 14.15 u) Donderdag, 9 januari 2003

District Heerlen

Brunssum; poging tasjesroof
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 22.40 uur werd op de Landsheerstraat in Brunssum getracht een inwoonster van Brunssum die daar liep, van haar tas te beroven. De vrouw liep op de Landsheerstraat toen plotseling iemand vanachter trachtte haar tas uit de handen te trekken, kennelijk teneinde haar van de tas te beroven. Doordat het slachtoffer de tas echter stevig bleef vasthouden en zich flink en kordaat verweerde, daarbij ook naar de straatrover schopte, staakte die uiteindelijk zijn roofpoging en koos het hazenpad. De straatrover, een jongeman rende met flinke pas er vandoor, de Leenheerstraat naar beneden. De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan.

Brunssum; inbraak
Vanmorgen, donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een gemeenschapshuis aan de Maanstraat in Treebeek. Bleek dat inbrekers afgelopen nacht via de achterzijde het gemeenschapshuis waren binnengedrongen en er twee speelautomaten en een spaarkas hadden opengebroken. Het zich respectievelijk daarin bevindende speel/klein- en spaargeld werd eruit gestolen waarna de inbrekers met de buit er vandoor zijn gegaan. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.