Politie Zaanstreek-waterland

14:06 08-JAN-03
loc.: ZAANDAM, NOORDERVEN
Diefstal uit school
Dinsdagavond zijn uit een school twee computers en een draagbare radio-cd speler gestolen. Men kwam binnen door een steen door de ruit van de toegangsdeur te gooien.

15:19 08-JAN-03
loc.: VOLENDAM, JULIANAWEG
Voetganger geschept door auto
Een 74-jarige vrouw uit Volendam is op een oversteekplaats op de Julianaweg aangereden door een auto en raakte daarbij gewond. De vrouw, die slecht ter been is en daarom gebruik maakt van een rollator, liep een hoofdwond en diverse botbreuken op en werd naar het Waterland ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de bestuurder, een 52-jarige man uit Volendam, werd ingenomen. De politie is op zoek naar getuigen, met name de bestuurder van een blauwe bestelbus die vlak na het ongeval passeerde. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

15:35 08-JAN-03
loc.: WESTZAAN, A8
Doorrijden na botsing vangrail
Agenten troffen op het wegdek van de A8 een aantal onderdelen van een auto aan, waaronder een bumper. Ook was de berm aan de linkerzijde van de weg omgeploegd. Verderop zagen zij een zwaar beschadigde auto die voor de verkeerslichten stond te wachten. De 47-jarige bestuurder uit Akersloot verklaarde dat hij in de slip was geraakt en vervolgens tegen de vangrail was gebotst. Daarop werd hij aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding.

15:57 08-JAN-03
loc.: ZAANDAM, JOACHIM KLEINSORGSTRAAT
Rollator gestolen
Een 88-jarige vrouw uit Zaandam deed aangifte van diefstal van haar rollator. Zij had deze voor de deur van haar aanleunwoning neergezet. Toen zij na een uur de rollator wilde ophalen, bleek deze verdwenen. De vrouw kan zonder rollator heel moeilijk lopen en deed daarom telefonisch aangifte van de diefstal.

16:50 08-JAN-03
ZAANDAM, WESTZIJDE
Zakkenrollerij bij pinautomaat
Een 80-jarige vrouw is slachtoffer geworden van zakkenrollerij bij een pinautomaat. Nadat de vrouw gepind had, deed ze haar portemonnee in haar tas die aan het stuur van haar scootmobiel hing. Vervolgens vroeg een man, die in gezelschap was van een andere man, haar om hulp bij het pinnen. Deze man sprak gebrekkig Nederlands. Vermoedelijk heeft de handlanger vervolgens de portemonnee van de vrouw uit haar tas gehaald. Kort daarop ontdekte de vrouw de diefstal. De mannen waren toen al weggelopen. Nog voordat de vrouw haar pinpas kon blokkeren, werd er geld van haar rekening afgeschreven. Beide mannen waren van middelbare leeftijd.

Verkeershandhaving

Veel hardrijders
Op de Den Ilp (50 km per uur) in Den Ilp werd een snelheidscontrole gehouden. De snelste bestuurder reed 111 km per uur. Het percentage snelheidsoverschrijders bedroeg bijna tien procent (63) van alle weggebruikers.