Laurus NV

Laurus bouwt zes Konmar Supermarkten om naar Edah en Super De Boer

's-Hertogenbosch, 9 januari 2003

Laurus N.V. is voornemens om zes Konmar Supermarkten om te bouwen naar drie Edah- en drie Super De Boer- supermarkten. Het gaat om een test, die moet uitwijzen of Laurus op termijn ook haar overige 79 Konmar Supermarkten zal ombouwen. De uitkomst van de test heeft geen invloed op het beleid ten aanzien van de 49 Konmar Superstores. De ombouw zal in de testfase geen gevolgen hebben voor de medewerkers. Aan de Centrale Ondernemingsraad is gevraagd advies uit te brengen over dit voornemen.

In het kader van een zo snel mogelijk financieel herstel van Laurus is een aantal scenario's doorgerekend om het rendementsperspectief op langere termijn vast te stellen voor Konmar Supermarkten. Van de verschillende scenario's lijkt ombouw naar Super De Boer of Edah het beste resultaat te geven. Bijkomend voordeel is dat hierdoor de marktpositie van Super De Boer en Edah verder versterkt wordt. Alvorens tot een definitieve keus te komen, wordt een test uitgevoerd met zes filialen, om te beoordelen of de aannames in de praktijk juist blijken te zijn. Het streven is om in mei van dit jaar de test te evalueren.

Op dit moment exploiteert Laurus 49 Konmar Superstores (inclusief 4 franchise-winkels) en 85 Konmar Supermarkten. De Konmar Superstores zullen verder worden ontwikkeld tot full service superstores, gericht op kwaliteit, specialiteit en uitstekende promoties, met een ambachtelijke uitstraling en een uitgebreid versassortiment. Aan de Konmar Superstores wordt mogelijk nog een aantal Konmar Supermarkten toegevoegd, die zich hiervoor lenen qua omzet, locatie en vloeroppervlak.