------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Persberichten van 9 januari 2003

Ulft - Vrouw vermist

Een 57-jarige vrouw uit Ulft, Rens Schut, wordt sinds woensdagochtend 8 januari vermist. Zij heeft die ochtend tussen 1.30 en 7.30 uur haar woning in overspannen toestand verlaten. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen. Haar familie maakt zich ernstige zorgen en haar echtgenoot heeft aangifte gedaan van vermissing. De politie heeft op 8 januari gezocht in de buurt van haar woning en zoekt vandaag met een helicopter van de KLPD een grotere cirkel rond haar huis af. Ook de brandweer zal vanmiddag worden ingezet. Deze zal met speurhond op het riviertje de A-strang zoeken.

Het gaat om een 57-jarige vrouw, slank postuur, kort zilvergrijs/blond haar, 1.68 meter lang, gekleed in vermoedelijk een pyama met daarover een grijze jas en bruine, hoge schoenen. Zij heeft een verband om haar rechteronderarm. De politie in Ulft komt graag in contact met mensen die haar op of na 8 januari hebben gezien. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Doetinchem Inbraken in auto's

Tussen 7 januari 19.15 uur en 8 januari 11.00 uur is een autoradio gestolen uit een auto die stond geparkeerd aan de Vondelstraat. Een slot werd opengebroken en de radio met een waarde van 300 euro werd ontvreemd.

Tussen 6 januari 19.00 uur en 7 januari 6.00 uur is op de Leerinkstraat uit een personenauto geluidsapparatuur gestolen. Het betreft onder meer een cd-speler en boxen met een flinke waarde. Het slot werd geforceerd.

Groenlo Serie inbraken in auto's

In de nacht van 8 op 9 januari werd in negen auto's ingebroken. Uit een bestelauto die stond geparkeerd aan de Oude Steenbraakweg werd een autoradio/cd-speler gestolen. Een personenauto geparkeerd op dezelfde weg liep braakschade op aan een portier en ook hieruit verdween de autoradio. Aan de Kleermaker werd een ruit van een personenauto vernield en een mobiele telefoon werd meegenomen. Op de Koperslager werd het slot van een auto vernield en een autoradio/cd-speler en een mapje met cd's werden ontvreemd. Op de Zilversmid verdween ook een autoradio/cd-speler uit een geparkeerde auto. Hier werd een ruit vernield. Aan de Linnenwever werd het slot van een auto geforceerd en hierdoor ontstond een schade van 500 euro. Ook werd een radio/cd-speler weggenomen. Aan de Molenaar werden een autoradio en kledingstukken ontvreemd uit een geparkeerde auto. Nog twee eigenaren van auto's die geparkeerd stonden aan de Zilversmid en de Linnenwever meldden dat er ingebroken was in hun auto's. Het is nog niet bekend wat uit deze auto's werd ontvreemd.

Aalten - Doorrijden na aanrijding

De politie is op zoek naar de bestuurder van een donkere personenauto met daarachter een aanhanger met crossauto erop, die op 9 januari rond 7.55 uur een 17-jarige fietser heeft aangereden. De fietser, afkomstig uit Aalten, reed op de Buninkdijk en kwam na de aanrijding ten val. Hij raakte gewond aan zijn gezicht, ellenboog, heup en bovenbeen. Een getuige zag even daarvoor de auto met aanhanger rijden. Zij merkte op dat de deur van de crossauto, die op de aanhanger stond, open stond. Zij wilde de bestuurder waarschuwen, maar voordat zij deze had ingehaald, trof zij de jongen aan de kant van de weg aan. Mensen met informatie over de bestuurder van de auto met aanhanger kunnen bellen met de politie in Aalten, 0900-8844.

Einde berichten

Voor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50