Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST GELDERLAND

DISTRICT Nw Veluwe

PERSBERICHT

Hattem, 9 januari 2003

Onderwerp: Duikers van de Genie vinden stoffelijk overschot in de Waa.

Duikers van de Genie hebben vandaag in het water van de Waa in Hattem het stoffelijk overschot van een man gevonden. Vermoedelijk gaat het om de vermiste 29-jarige Beverwijker. Er dient nog confrontatie met de familie plaats te vinden.

Aan het begin van de middag hebben duikers van de Genie (gelegerd in de Prinses Margrietkazerne in Wezep) in het water van de Waa in Hattem het stoffelijk overschot van een man gevonden. Het gaat hierbij waarschijnlijk om een sinds half december vermiste 29-jarige Beverwijker.

Volgens een vriend waren beiden op de vlucht voor de politie in het water van de Waa gesprongen en had de vermiste man de overkant niet gehaald.

Nadat dit door de familie aan de politie was gemeld hebben medewerkers van de brandweer, het Korps Landelijke Politiediensten en de Genie in wisselende samenstelling intensief naar de man gezocht.

De ijsgang en de troebelheid van het water hebben de zoekpogingen regelmatig belemmerd.

Alle hulpverlenende instanties zijn opgelucht, dat ondanks het voor de familie dramatische gebeuren, voor hen een eind aan alle onzekerheid is gekomen.

Einde bericht

Anton de Ronde, 055 - 5482050