De Unie


Overeenstemming over Delta Lloyd CAO
9 januari 2003 - Na een lange periode van onderhandelingen hebben Delta Lloyd en de vakorganisaties FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Dienstenbond woensdagavond 8 januari een onderhandelingsresultaat bereikt over de eerste CAO voor het Delta Lloyd concern. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 1 januari 2003 tot 1 juni 2004. Via deze CAO worden de verschillende arbeidsvoorwaardenpakketten die tot nu toe binnen het Delta Lloyd concern bestonden geharmoniseerd.

Als onderdeel van de onderhandelingen zijn ook afspraken gemaakt over een nieuwe beloningsregeling voor de buitendienst van Delta Lloyd. De vakorganisaties zullen het onderhandelingsresultaat positief voorleggen aan hun leden.
Begin volgende week zult u worden geïnformeerd over de inhoud van de CAO en over de afspraken over de overgangs- en garantiemaatregelen.

Het overleg over het Sociaal Plan Delta Lloyd, dat ook deel uitmaakt van de CAO, kon wegens het gevorderde uur niet worden afgerond. Op 21 januari zal dit alsnog aan de orde komen.
Ook is nog overleg gaande over een nieuwe beloningsregeling voor de NSF buitendienst. Bij OHRA bestaat voor deze groep medewerkers nog geen regeling, maar binnenkort start overleg over de totstandkoming daarvan.

Daan Leeman
Bestuurder

*