Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-01-2003 3e persbericht 9 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Zwembad ontruimd
Een zwembad aan de Vijfkamplaan is donderdagavond ontruimd. Even na achten kwam een geur lijkend op gaslucht omhoog uit enkele putjes in het zwembad. Het zwembad is direct ontruimd. In totaal hebben ongeveer 350 personen het pand moeten verlaten. De mensen hebben geen gebruik gemaakt van een daarvoor ter beschikking gestelde opvangruimte. De brandweer onderzoekt momenteel of er een bepaalde stof is vrijgekomen, waar deze vandaan komt en om welk soort stof het gaat.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Generaal van der Duynlaan is tussen woensdagavond 21.00 uur en donderdagmiddag 14.45 uur een rode Volkswagen Golf met het kenteken HX-XL-69 gestolen.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Op de zolder van een woning aan de Ruysdaelbaan is donderdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 160 planten. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Een 51-jarige bewoner en een 46-jarige bewoonster van het pand zijn aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Brand door kerstboomverlichting
In een bovenetage aan het Binderseind is donderdag rond 17.10 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. De brand is ontstaan door kortsluiting in de kerstboomverlichting.

Best: Snelheidscontrole
Op de Eindhovenseweg Zuid is donderdag tussen 13.35 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 1.363 voertuigen gecontroleerd. 89 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 119 km/u.

Deurne: Verkeerscontrole
Op de kruising Stationsstraat St. Willibrordusplantsoen Emmalaan is donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Hier werden zes bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor het rijden door rood en één voor het niet handsfree bellen.

Deurne: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Martinetstraat is woensdag tussen 10.00 en 11.15 uur een 45-jarige vrouw uit Deurne het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar portemonnee in haar tas zitten tijdens het winkelen. Toen ze bij de kassa wilde betalen merkte ze dat deze weg was genomen. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ongeveer 160 Euro.

Soerendonk: Autogordelcontrole
Op de Rutjens is donderdag tussen 15.15 en 16.00 uur een autogordelcontrole gehouden. Twee personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Veldhoven: Bromfietsers botsen frontaal
Op een fietspad aan de Knegselseweg zijn donderdagavond rond 19.30 uur een 17-jarige bromfietster uit Veldhoven en een 16-jarige bromfietser uit Knegsel frontaal op elkaar gebotst. Het meisje kwam vanuit Veldhoven aanrijden en de jongen vanuit Knegsel. Het 17-jarige meisje uit Veldhoven is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. De jongen liep verwondingen aan zijn lip en zijn knie op. Hij werd door de politie naar huis gebracht.

Waalre: Inbraak in bedrijfspand
In een bedrijfspand aan de Mosbroekweg is donderdag tussen 14.20 en 15.00 uur ingebroken. Uit het pand werden een hogedrukreiniger, een trike, een aanhangwagen en twee kentekenplaten weggenomen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.