Gemeente Heeze-Leende


Sportgala 2002

Op vrijdag 10 januari 2003 vindt in dorpshuis Valentijn te Sterksel het sportgala 2002 van de gemeente Heeze-Leende plaats.

Om 19.30 uur zal burgemeester L.C.F. van den Heuvel-Planje de sportkampioenen 2002 huldigen.

Wij verzoeken u de kampioenen van 2002 aan ons bekend te maken. Om voor de huldiging in aanmerking te komen dient uw lid, team of elftal aan de onderstaande criteria te voldoen:

- De kampioen moet lid zijn bij een sportvereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Sport Federatie (NSF);

- De kampioen moet in de gemeente Heeze-Leende woonachtig zijn, dan wel lid zijn van een in de gemeente Heeze-Leende gevestigde sportvereniging zoals onder het eerste punt;

- Het betreft een Olympisch, Wereld, Europees, Nederlands, Zuid-Nederlands of Brabants kampioenschap;

- Het betreft het kampioenschap van het vaandelteam van de vereniging.
Tevens maakt het gemeentebestuur dan bekend welke vereniging tot Sportvereniging van 2002 is gekozen. Deze prijs is bedoeld als een aanmoedigingsprijs voor alle sportverenigingen en wordt jaarlijks toegekend.

Verkiezing sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar Verder organiseren dit jaar de lokale omroep Radio Horizon en de kabelkrant Heeze-Leende TV, in samenwerking met de gemeente Heeze-Leende, wederom de verkiezing van de sportvrouw, de sportman en de sportploeg van het jaar van de gemeente Heeze-Leende.

In elke categorie nomineert een deskundige jury met behulp van gegevens van de sportverenigingen drie kandidaten. Uit de drie kandidaten kiezen de inwoners van de gemeente Heeze-Leende uiteindelijk de sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar 2002. Dit kiezen gebeurt door middel van een stembiljet dat binnenkort gepubliceerd wordt in het weekblad De Parel van Brabant en op de website van de gemeente.

Alle individuele sporters die een opmerkelijke sportprestatie hebben neergezet in 2002 en die in de gemeente Heeze-Leende wonen, komen voor de titel sportvrouw of sportman van het jaar in aanmerking. Bij de sportploeg gaat het om alle eerste teams van de sportverenigingen aangesloten bij de NSF uit de gemeente Heeze-Leende. De leden van de genomineerde teams moeten minimaal 5 bindende competitiewedstrijden in het team hebben gespeeld.

Het is de bedoeling dat u als sportvereniging in uw eigen ledenbestand een sportvrouw, sportman of sportploeg zoekt. De organisatie van het sportgala 2002 verzoekt de besturen van alle sportverenigingen om een lijst met kandidaten voor de titel sportvrouw, sportman of sportploeg met vermelding van de geleverde prestaties in 2002, samen te stellen. Ook individuele sporters en sportploegen (met sporters woonachtig in de gemeente Heeze-Leende) die geen deel uitmaken van een vereniging uit de gemeente Heeze-Leende kunnen zich aanmelden voor genoemde titels.

Graag vernemen wij van u, liefst per omgaande en uiterlijk vóór 1 december 2002 a.s. of er, voor wat betreft de huldiging van de kampioenen, binnen uw vereniging kampioenschappen behaald zijn, die aan de bovengenoemde criteria voldoen. Daarnaast ontvangen we graag zo snel mogelijk en uiterlijk vóór 1 december de lijst van kandidaten voor de titel sportvrouw, sportman of sportploeg van het jaar. Bij de opgaven dient u te vermelden: naam en voornaam, roepnaam, adres en woonplaats, telefoonnummer, naam vereniging, datum en plaats kampioenschap en eventueel verdere relevante gegevens aangaande de prestatie.

De kampioenen/genomineerden zullen door de gemeente worden uitgenodigd. Wij verzoeken u wel de betreffende kampioenen/kandidaten alvast in kennis te stellen van de huldiging en kandidaatstelling.