Ingezonden persbericht

Gerrit Jan van der Kolm na universiteit de fabriek in

Eerste etappe KRO De Wandeling op Noaberpad

OLDENZAAL, 20030106 -- "Voor mij was het een bijzondere keuze, maar dat gold niet vanuit de optiek van mijn collega's", zegt Gerrit Jan van der Kolm. Hij studeerde theologie aan de universiteit, promoveerde later zelfs, en werkte vol overtuiging en met plezier als machineoperator in een chemische fabriek. "Gewoon lekker beulen en dat gaf me het gevoel dat ik met recht mijn eigen brood kon verdienen."

Tijdens de eerste etappe van KRO De Wandeling op het Noaberpad gaat Lucette Verboven in gesprek met Gerrit Jan van der Kolm over deze voor de buitenwereld opmerkelijke stap. "Ik wilde met mijn theologische opleiding gaan werken in achterstandsgebieden. In het buitenland hadden ze 'geen westerse pottenkijkers' en vanuit dat oordeel ben ik terechtgekomen bij de chemische fabriek in Dordrecht." Met z'n gezin vestigt hij zich bewust in de volksbuurt Oud-Krispijn. Wat begon als een korte snuffelstage om het geleerde in praktijk te brengen werd zijn levensinvulling. "Ik was 13 jaar arbeider onder de arbeiders. Ik heb net zo geleden onder het machtsdenken van de directie als mijn collega's." Deze ervaring betekende veel voor zijn geloof. "Ik heb de verschillende gezichten van God ontdekt. Wat in eerste instantie een soort theoretisch geloof was heeft een gezicht gekregen."

KRO De Wandeling volgt tot eind mei het Noaberpad van Oldenzaal naar Nijmegen. Onderweg ontmoet presentatrice Lucette Verboven mensen die hun hart volgen. Het seizoen wordt afgesloten met de grote KRO Wandeldag.

KRO De Wandeling, vrijdag 10 januari 16.30 uur (HH. op zondag 12 januari 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.



Ingezonden persbericht