KNGF

Staatssecretaris en sporter van het jaar slaan eerste bal

Persuitnodiging: Staatssecretaris en sporter van het jaar slaan eerste bal

Rolstoeltennisster Esther Vergeer slaat samen met staatssecretaris Phoa van Emancipatiezaken en KNGF voorzitter Cees Hovenkamp op vrijdagmiddag 10 januari symbolisch een eerste tennisbal. Zij doen dit tijdens een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) in Paleis het Loo. Met het slaan van de eerste bal geven ze het startsein voor de bijdrage die de fysiotherapie wil leveren aan het Europees Jaar van mensen met een handicap.

Esther Vergeer is tijdens het NOC/NSF sportgala gekozen tot sporter van het jaar met een handicap. Vergeer won in 2002 onder andere de US Open, Dutch Open en de NEC Wheelchair Tennis Masters, het officieuze wereldkampioenschap voor rolstoeltennissers. Khee Liang Phoa, ooit zelf werkzaam als fysiotherapeut, is staatssecretaris van emancipatiezaken. Cees Hovenkamp is voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Europees Jaar van mensen met een handicap
Het jaar 2003 staat in het teken van mensen met een handicap. Een jaar waarin de Europese Unie mensen bewust wil maken van het feit dat we allemaal gelijke rechten hebben. Iedere Europeaan moet kunnen rekenen op waarden als vrijheid, geborgenheid, gelijkwaardigheid, een plezierig leven en zelfrespect.

De fysiotherapie wil graag haar bijdrage blijven leveren om mensen met een handicap een zo zelfstandig mogelijk leven te kunnen laten leiden. Dat ze plezier hebben in hun leven, dat ze die noodzakelijke vrijheid en geborgenheid ervaren, zich gelijkwaardig voelen aan anderen en hun zelfrespect behouden. Want dankzij de fysiotherapeutische behandeling gaan veel chronisch zieken en gehandicapten niet langer gebukt onder pijn, zijn ze minder afhankelijk van hulp, of neemt hun mobiliteit toe. Kortom, kunnen ze (weer) participeren. Het is voor iedere fysiotherapeut dankbaar werk om te mogen bijdragen aan die maatschappelijke integratie. Als beroepsgroep en beroepsorganisatie zullen we ons daarom blijven inzetten voor de verdere integratie van chronisch zieken en gehandicapten.

Meer informatie

Voor meer informatie en uw aanmelding voor het bijwonen van de feestelijke bijeenkomst op Paleis het Loo kunt u contact opnemen met Arnoud Korporaal (KNGF):

M: 06 22 458 148
T: 033 467 29 13


09 jan 03 10:05