Partij van de Arbeid

Den Haag, 6 januari 2003

Meer Rood op straat in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

In januari zijn alle PvdA-politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede-Kamerleden, Eerste-Kamerleden, Europarlementariers en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Vrijdag 10 januari brengen de PvdA-ers, met onder anderen Karin Adelmund, Bert Koenders, Peter van Heemst en Mariëtte Hamer een bezoek aan Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Om 11.00 uur vertrekken zij met de trein vanuit Schiedam naar station Maassluis West. Tijdens de reis gaan de PvdA-ers in gesprek met treinreizigers.

In Maassluis gaan de PvdA-ers in twee groepen uiteen. Het eerste team brengt een bezoek aan winkelcentrum Koningshoek en de bibliotheek in Maassluis. Hier gaan zij in gesprek met respectievelijk het winkelend publiek en lezers. Het tweede team gaat op de markt van Maassluis in gesprek met de kiezer.

Om 12.45 uur verzamelen de twee teams zich bij het station Maassluis West. Gezamenlijk vertrekken de PvdA-ers naar station Vlaardingen Centrum. Tijdens de reis gaan zij in gesprek met treinreizigers. Om 13.00 uur komen de PvdA-ers aan in buurthuis De Pijpelaar, Willem Pijperstraat 10. Hier gaan zij in gesprek met buurtbewoners. Tijdens dit gesprek is tevens de door de Vlaardingse bevolking gekozen PvdA-burgemeester Bruinsma aanwezig. Aansluitend, rond 13.45 uur, lopen de PvdA-ers naar het winkelcentrum in Vlaardingen. Hier spreken zij met het winkelend publiek en voorbijgangers.

Om 14.45 uur reizen de PvdA-ers per trein naar Schiedam. Om 15.15 uur zijn zij aanwezig op de markt in Schiedam, alwaar zij in gesprek gaan met voorbijgangers en het winkelend publiek.

Van 16.30 - 18.15 uur gaan de PvdA-ers in twee teams uiteen. Het eerste team reist nonstop met de stoptrein van station Schiedam tot Maassluis West en vice versa. Het tweede team doet alle stations op deze route aan. Beide teams gaan in gesprek met reizigers.

De twee teams komen om 18.15 uur samen op station Vlaardingen Oost. Hier brengen zij een kort bezoek aan het monument van bezinning, dat is opgericht ter nagedachtenis aan een op het station door zinloos gweld om het leven gekomen jongere. Hier is er voor de pers gelegenheid tot het stellen van vragen.

's-Avonds vindt in de De Harmonie (Stadsgehoorzaal) in Vlaardingen vanaf 19.30 uur een informele bijeenkomst plaats waarbij bezoekers rechtstreeks met de aanwezige PvdA-ers kunnen spreken over de PvdA-plannen. De kamerleden Bert Koenders en Peter van Heemst zullen kort de PvdA-standpunten t.a.v. actuele politieke vraagstukken toelichten. Deze bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door enkele optredens van The Amazing Stroopwafels.



Partij van de Arbeid