Partij van de Arbeid

Den Haag, 8 januari 2003

Meer Rood op straat in Hoogeveen

In januari zijn alle PvdA politici dag in dag uit in het land. In alle steden en dorpen voeren lokale en provinciale politici samen met de andere PvdA leden campagne. Ze zijn vrijwel dagelijks op straat te vinden. Alle kandidaat Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, Europarlementariƫrs en vele andere PvdA-ers gaan dagelijks met drie bussen het land in om de campagnes in de steden en dorpen te ondersteunen. Zij bezoeken in 17 dagen minstens 50 steden en gaan met de lokale PvdA-ers de straat op onder de titel "Meer Rood op Straat".

Op vrijdag 10 januari 2003 gaat de verkiezingskaravaan naar Hoogeveen. In Hoogeveen gaan de PvdA-ers uiteen in drie teams.

Team A is vanaf 13.00 uur in het verzorgingscentrum Jannes van der Sledenhuis in de Eisenhowerstraat. Daar gaan de PvdA-ers praten met de directie, het personeel, de ondernemingsraad en de ouderen. Om 14.30 uur lopen zij via de Brinkstraat, Hoofdstraat naar het Schutsplein, terwijl zij folders uitdelen aan passanten. Op het Schutsplein praten zij met het winkelende publiek op het winkelplein. Rond 16.00 uur vertrekt het team naar de Tamboerpassage. Hier gaan de PvdA-ers in gesprek met aanwezigen in de buurt De oude Bouw/Oranjebuurt.

Team B maakt vanaf 13.30 uur een wandeling door de wijk Wolfsbosch. In de wijk en bij het winkelcentrum De Wielewaal peilen de PvdA-ers de mening van omwonende en passanten en delen zij flyers uit. Vanuit het winkelcentrum loopt het team samen met wethouder Wietze v.d. Zwaag over de Meester Cramerweg naar De Magneet, Orion 2. In de Magneet praten de PvdA-ers met de woningbouwvereniging, buurthuiswerkers, de wijkagent en andere belangstellenden over de zorgen die zij hebben. Van 16.30 tot 18.00 uur zal het team in de buurt folders uitdelen en langs huizen gaan om te praten met de bewoners.

Team C is om 13.30 uur in het ziekenhuis Bethesda, dr. G.H. Ambtshoff 1. De PvdA-ers delen folders uit en gaan praten met bezoekers en wachtenden in het ziekenhuis. Zij vervolgen hun weg naar het winkelcentrum De Weide. Vandaar uit gaan de PvdA-ers naar het oude winkelcentrum De Nije Nering. Hier worden folders uitgedeeld en zal er met de buurtbewoners gepraat worden. Rond 16.45 uur gaat het team met de bus naar het station, Stationsplein, waar zij tot 17.45 uur praten met de reizigers, scholieren en andere aanwezigen.