Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 10 januari 2003
·

Verdachte van bedrijfsinbraak aangehouden Hillegom
De politie heeft op woensdag 8 januari een 24-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het plegen van een bedrijfsinbraak aan de Arnoudstraat op zondag 8 december jl. Een getuige maakte toen melding van de inbraak en wist daarbij een signalement van de verdachte op te geven. De verdachte was het kantoorpand binnengekomen door een raam te forceren. Uit het kantoor werden vervolgens een aantal systeemkasten weggenomen. De verdachte is vervolgens met een door hem gehuurde auto weggereden.

Man van gsm beroofd Leiden
Een 20-jarige Rotterdammer is woensdag 8 januari rond 17.00 uur van zijn gsm beroofd. Hij liep over de Hugo de Grootstraat met zijn gsm in de hand. Ineens rukte een fietser de gsm uit zijn hand en ging ervan door. De Rotterdammer heeft aangifte gedaan.

Man klem tussen cabine en motorkap van tractor Leiden
Een 46-jarige man uit Oude Wetering heeft donderdag 9 januari rond 08.30 uur klem gezeten tussen de cabine en motorkap van een tractor. De man had getankt bij een benzinestation aan de Lammenschansweg. Na het tanken startte de motor niet. Hierop heeft hij de cabine geopend om bij de accu te komen. Toen de tractor aansloeg is de cabine, mogelijk door de trillingen naar beneden gevallen. Hierdoor kwam de man klem te zitten. De brandweer heeft het slachtoffer losgehaald. De man is met letsel aan de arm naar het LUMC gebracht.

Beroving opgelost Alphen aan den Rijn
Een 17-jarige jongen uit Alphen heeft zich donderdagavond 9 januari vrijwillig bij de politie gemeld. In november vorig jaar had hij in Alphen een jongen beroofd van zijn GSM en zijn fiets. Daarbij was ook geweld gebruikt. De jongen had spijt van wat hij gedaan had en gaf zichzelf aan. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld en zal binnenkort aan de officier van justitie worden voorgeleid.

Aanhoudingen Nieuwkoop
In het onderzoek naar de brandstichting in een bouwkeet aan de Nieuwveenseweg op 1 januari heeft de politie donderdagmiddag 9 januari een 18-jarige jongen uit Nieuwkoop aangehouden. Na verhoor is de Nieuwkoper in verzekering gesteld. Diezelfde dag werden ook een 17- en een 19-jarige Nieuwkoper aangehouden op verdenking van diefstal van verkeersborden. Op 5 januari werden al drie Nieuwkopers aangehouden nadat brand was gesticht in een auto op een parkeerterrein aan de Hoogeveenseweg. Mogelijk zijn deze drie jongens ook betrokken bij de eerdere brand in de bouwkeet op 1 januari. De politie zet de onderzoeken voort en sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

Bedrijfsinbraak Alphen aan den Rijn
In een bedrijf aan de Raoul Wallenbergplein is vermoedelijk in de nacht van donderdag 9 januari ingebroken. Men had een raam ingegooid om het pand binnen te komen. Vervolgens werd er twee computerkasten weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
De politie heeft op vrijdag 10 januari omstreeks 01.45 uur een 21-jarige automobilist uit Woubrugge aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden over de Kalkhovenweg. Op de Hoorn werd de bestuurder staande gehouden voor een controle. Agenten roken bij de bestuurder een alcohollucht waarna een blaastest werd afgenomen. De bestuurder werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De test gaf een uitslag aan van 450 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De bestuurder kreeg een rijverbod van vier uur. De bestuurder gaf te kennen toch naar zijn auto terug te zullen gaan en naar huis zou rijden. Hoewel de agenten wezen op de rijontzegging is de bestuurder korte tijd later rijdend gesignaleerd in Hazerswoude-Rijndijk waar hij wederom werd aangehouden. Hierop werd zijn rijbewijst ingevorderd.

Rijden onder invloed Gouda
De politie heeft op vrijdag 10 januari omstreeks 02.00 uur een 29-jarige automobiliste uit Schiedam aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen een auto met draaiende motor staan op de Plaswijckweg. De bestuurster zat op de achterbank. Bij het aanspreken roken de agenten een alcohollucht bij de bestuurster. Zij verklaarde te hebben gereden maar dat ze de weg kwijt was geraakt. Twee banden van de auto bleken lek te zijn. Een derde band was bijna tot op de velg afgesleten. Tevens zaten aan het voertuig diverse lichte schadeplekken. In de omgeving in verschillende straten werden drie wieldoppen teruggevonden. De bestuurster zegt tegen een stoeprand te zijn gereden. Een blaastest gaf een uitslag aan van 665 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de bestuurster wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd en kreeg zij een rijverbod van zeven uur.

Vrouw van tas beroofd Gouda
Een 31-jarige Waddinxveense is donderdag 9 januari van haar handtas beroofd. Zij liep over de Markt toen zij voelde dat haar tas van haar arm werd getrokken. Zij zag twee jonge mannen van ongeveer 20 jaar, één met blond haar en een met zwarte krulletjes. Zij pakte haar tas terug van de man met het blonde haar, waarop de man met het zwarte haar de tas weer van haar afpakte. Hierop renden de twee weg. De Waddinxveense heeft aangifte gedaan.

Brand in boerderij Stolwijk
Het dak van een boerderij aan de Schoonouwenseweg heeft donderdagavond 9 januari in brand gestaan. De brand werd rond 20.10 uur ontdekt. De brandweer heeft geblust en een deel van het rieten dak verwijderd om vuurresten te blussen. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.