Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
2

Directie:
voorlichting

10-01-2003

Status:
informatie

Nijs: Samenwerking Platform Beroepsonderwijs cruciaal

De instellingen in het vmbo, mbo en hbo en de kenniscentra beroepsonderwijs en bedrijfsleven hebben de handen ineengeslagen. Zij willen de tekorten aan gekwalificeerd personeel verminderen en studenten stimuleren om hun talenten maximaal te ontwikkelen. Zo kunnen zij de capaciteiten verwerven om een leven lang te leren en te werken. Dat staat in een position paper dat het Platform Beroepsonderwijs gisteren aan demissionair staatssecretaris Nijs heeft aangeboden.
Nijs gaf in een reactie aan deze samenwerking toe te juichen. 'Op regionaal niveau wordt er al veel samengewerkt tussen de verschillende onderdelen van de beroepskolom. Het is een goede zaak dat deze samenwerking ook op landelijk niveau wordt opgepakt.'

Het Platform Beroepsonderwijs is een samenwerkingsverband tussen VVO, VSWO, Bve Raad, Colo, AOC Raad en HBO-raad. Deze samenwerking maakt mogelijk dat het overleg met de partijen binnen het beroepsonderwijs sneller en eenvoudiger verloopt, wat het onderwijs in de beroepskolom ten goede komt. De staatssecretaris heeft het platform dan ook uitgenodigd om voor het jaar 2003 aan te geven wat de beste manier is om de middelen (10 miljoen euro) voor het 'innovatiearrangement' te gebruiken. Deze middelen zijn bedoeld om de ontwikkelingen in de beroepspraktijk beter te vertalen naar het beroepsonderwijs. Vandaag vindt hierover het tweede overleg plaats, na een eerste overleg in december.

Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: info@minocw.nl