Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 10 januari 2003

* DRIE VERDACHTEN VOOR POGING DOODSLAG VLAARDINGEN

De politie van het district Waterweg heeft vrijdagmorgen vroeg drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij een steekpartij in een woning aan de Prins Hendrikstraat, waarbij één man steekwonden opliep. Het gaat vermoedelijk om een uit de hand gelopen onenigheid tussen vier mannen.

Omstreeks half vijf vrijdagmorgen kregen politiemensen via de Meldkamer een melding van een hevige onenigheid in de Prins Hendrikstraat. Twee verdachten konden direct voor de deur worden aangehouden. De derde verdachte, die in het bezit was van een mes, vluchtte de woning in en weigerde naar buiten te komen. Met assistentie van een hondengeleider ging men naar binnen, waar de man werd overmeesterd. Bij zijn arrestatie werd hij door de politiehond in z'n been gebeten. Het drietal, 24 en 36 jaar oud, is overgebracht naar een politiebureau. Twee zijn afkomstig uit Vlaardingen en de derde uit Keulen. De gebeten verdachte, een 36 jarige Vlaardinger, is behandeld in een ziekenhuis.

Een vierde betrokkene, een 40-jarige Vlaardinger, is na de steekpartij naar een ziekenhuis gebracht, waar hij is opgenomen met messteken in de buikstreek.

De recherche van het district Waterweg heeft deze geweldszaak in behandeling en stelt een onderzoek in naar omstandigheden en achtergronden. Bestrijding van geweld is tot één van de prioriteiten van de politie Rotterdam - Rijnmond.


* VERKEERS- EN ROODLICHTCONTROLES
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie heeft donderdag op diverse locaties in Stad aan het Haringvliet, Hellevoetsluis, Dirksland, Oude Tonge, Den Bommel, Ooltgensplaat en Rotterdam verkeers- en roodlichtcontroles gehouden.

Op de Lieve Vrouwepoldersedijk (Stad aan het Haringvliet) werden, in de morgenuren tussen half acht en kwart voor tien, 60 van de in totaal 490 passerende automobilisten bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur in plaats van de toegestane maximum snelheid van '50'.

Tussen half acht en half tien 's ochtends werd op de Rijksweg N57, richting Hellevoetsluis, gecontroleerd. Daar gingen 118 van de in totaal 840 passerende autobestuurders op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 157 km/uur, in plaats van '100'.

Op de Boomvliet in Dirksland hielden tussen kwart voor negen en tien uur 6 van de in totaal 110 gecontroleerde automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 92 km/uur in plaats van '80'.

's Middags tussen half één en half twee reden op de Stationsweg in Oude Tonge 30 van de in totaal 330 gecontroleerde autobestuurders harder dan '50'. Hoogste score bedroeg 83 km/uur.

Tussen één en twee uur werd gecontroleerd op de Schaapsweg in Den Bommel. Daar hielden 3 van de in totaal 200 passerende automobilisten zich niet aan de toegestane maximum snelheid van 60 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg '83'.

Op de Magdalenadijk (Oude Tonge) gingen tussen kwart voor twee en half drie 4 van de in totaal 280 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg '100' in plaats van 80 km/uur.

Op de Langeweg in Ooltgensplaat werden tussen ''n uur en kwart voor drie 360 passerende autobestuurders gecontroleerd, 29 hielden zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/uur. Hoogste score bedroeg '120'.

Tussen kwart voor één en kwart voor twee werden 11 van de in totaal 113 gecontroleerde automobilisten bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km/uur in plaats van '80'.

Tussen kwart voor vier en kwart voor zes werd een roodlichtcontrole gehouden op het Droogleever Fortuynplein. Hier werden 15 kentekens genoteerd van autobestuurders die een rood verkeerslicht negeerden. Zij kunnen binnenkort een acceptgirokaart in hun brievenbus verwachten.


* BRAND IN KELDERBOX
Donderdagavond, omstreeks kwart over zes, ontstond er brand in een kelderbox aan de Veerlaan. Bewoners van de omliggende portiekwoningen werden uit voorzorg tijdelijk geëvacueerd en opgevangen in een nabijgelegen kerk. De brandweer, die middelbrand gaf, bluste het vuur. Twee kinderen werden ter plaatse door GGD-personeel behandeld, vanwege ademhalingsproblemen. Een onderzoek naar de oorzaak wordt ingesteld, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.


* INBREKER BIBLIOTHEEK OP HETERDAAD BETRAPT

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie van het district Oost een 18-jarige Capellenaar aangehouden op het Evoluon. Hij wordt verdacht van een inbraak in de bibliotheek aan het Stadsplein.
Rond drie uur zag een oplettende burger dat er een man uit de bibliotheek kwam, met een computer onder z'n arm. Hij stapte in een auto en reed weg. De getuige alarmeerde direct de politie en gaf een goede beschrijving van de wagen van de verdachte, waarin deze was weggereden. Surveillerende politiemensen van het district Oost zagen hem rijden en hielden de wagen op het Evoluon staande. De 18-jarige verdachte werd aangehouden en in z'n auto trof men een aantal flatscreens en computers aan. Auto en spullen werden in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld. Bezien wordt of hij bij andere inbraken betrokken is geweest.

Avonduitgave donderdag 9 januari 2003

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district West heeft donderdagmorgen een onderzoek ingesteld in een pand aan de Albregt-Engelmanstraat. Dit in verband met de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij.

De eigenaar van het pand liet de politiemensen binnen en daar trof men in de kelder een kwekerij aan met 150 planten. De eigenaar en nog vijf aanwezigen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiebureau.

De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en zijn inmiddels vernietigd.