Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 10-01-2003
1e persbericht 10 januari 2003




Eindhoven: Oorzaak gaslucht zwembad bekend
De gaslucht die donderdagavond in een zwembad aan de Vijfkamplaan werd ontdekt, was afkomstig van aardgas. Dat blijkt uit onderzoek van de brandweer. In een aardgasbuis die buiten het zwembad in de grond ligt, bleek een gat te zitten. Doordat de grond is bevroren, kon het gas niet door de grond heen naar buiten ontsnappen. Het is een andere uitweg gaan zoeken, en is daarbij in een rioolbuis terechtgekomen. En die kwam weer uit in het rioleringssysteem van het zwembad. Daardoor ontstond de gaslucht in het bad. Donderdagavond is meteen begonnen aan het dichten van het gat in de buis.

Eindhoven: Dronken man aangehouden
Een man van 37 uit Someren is vrijdagochtend rond 2.15 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen dat de man op de Tramstraat een verkeersovertreding maakte, en gingen achter hem aan. Op de John F. Kennedylaan lieten ze de auto stoppen, waarna bleek dat de bestuurder gedronken had. Uit een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,2 te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal.

Eindhoven: Brand in woning
In een woning aan de Oievaarsakker is donderdag rond 17.40 uur brand ontstaan. Het vuur ontstond in de keuken tijdens het koken. De 28-jarige bewoonster en haar kinderen konden tijdig de woning verlaten. Niemand raakte gewond. De brandweer doofde het vuur. De bewoners konden niet meer terug in hun woning en hebben elders een onderkomen gezocht.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Een man van 26 uit het Spaanse Terrassa is vrijdagochtend rond 1.45 uur aangehouden omdat hij een auto bestuurde onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Bilderdijjklaan. Uit een ademanalyse bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,5 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen, en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.

Eindhoven: Snelheidsduivel betrapt
Op de A67 is donderdagavond rond 23.00 uur een 26-jarige automobilist uit Arcen staande gehouden. De verdachte haalde een politieauto in met een snelheid van 190 km/u. De politie vorderde het rijbewijs van de bestuurder in. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man opgepakt voor mishandelen vrouw
Een man van 41 uit Helmond is donderdagavond tegen 24.00 uur in zijn woning aan de Willem Prinzenstraat aangehouden omdat hij zijn vrouw zou hebben mishandeld en met de dood zou hebben bedreigd. Rond 21.00 uur meldde de vrouw telefonisch bij de politie dat ze door haar man was geschopt en geslagen en bedreigd, en dat ze haar huis was uitgevlucht. De politie heeft haar op een ander adres opgehaald en op het bureau gehoord. Kort daarna is de man in zijn woning aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Brandstichting
Vrijdagmorgen rond 2.00 uur heeft een onbekende brand gesticht bij een woning aan de Bakelsedijk in Helmond. Een poort bij de woning werd geforceerd en afval dat buiten lag opgeslagen werd in brand gestoken. Een regenpijp liep flinke brandschade op.

Asten: Onder invloed
Vrijdagmorgen om 2.30 uur is in de Kerstraat in Asten een 24-jarige Somerenaar aangehouden die onder invloed van alcohol met zijn auto reed. De man blies bij een ademtest ruim 1,10 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Onder invloed
Een 24-jarige automobilist uit Gemert kreeg vrijdagmorgen om 0.30 uur een boete van 190 euro. Bij een alcoholcontrole op de Burgemeester De Bekkerlaan bleek dat de man gedronken had. Hij blies ruim 0,6 promille.

Valkenswaard: Automobiliste rijdt 70 km te hard Op de Maastichterweg is donderdag rond 18.00 uur een 29-jarige automobiliste uit Neerpelt staande gehouden. De politie betrapte de vrouw toen ze met en snelheid van 150 km/u richting België reed. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.