Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2003 Persberichten district Rijn en Venen, 09.45 uur

Rijden onder invloed

DE HOEF- Agenten zagen in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 januari omstreeks 02.00 uur een man met veel te hoge snelheid op de Oude Spoorbaan rijden. Op de Westerlandweg kreeg de 42-jarige man uit Mijdrecht een stopteken en werd staande gehouden. Een blaastest wees uit dat de verdachte dronken achter het stuur zat. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees een ademanalyse uit dat de man 680 ug/l (1.70 promille) in zijn lichaam had. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en ontving een proces-verbaal.

Verlichtingscontrole

KAMERIK- Op donderdagmorgen 9 januari heeft de politie tussen 07.30 en 08.15 uur een fietsverlichtingcontrole uitgevoerd op de van Teijlingenweg, nabij de afslag Geestdorp. In totaal zijn er 16 fietsers bekeurd, voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting.

MAARSSEN- Ook in Maarssen heeft de politie gecontroleerd op fietsverlichting, op de Safariweg en de Boomweg. In totaal konden 7 fietsers een boete in ontvangst nemen. 6 fietsers voor het niet in orde hebben van de verlichting en één fietser voor het rijden door rood licht.

Rijden onder invloed

BREUKELEN- Tijdens een verkeer en alcoholcontrole op de Stationsweg heeft de politie omstreeks 01.15 uur een 33-jarige vrouw uit Harmelen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw moest een blaastest afleggen en deze wees uit dat zij teveel had gedronken.

Zij is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees ademanalyse uit dat de vrouw 350 ug/l (0.80 promille)in haar lichaam had. Ze ontving een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 euro.