Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Opsporing verzocht

UTRECHT - Op zondag 1 januari werd een prostituee gedwongen tegen haar zin seksuele handelingen te verrichten en werd vervolgens ernstig mishandeld.

Een 33-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg werd op 1 januari omstreeks 08.15 uur aangesproken door een nog onbekende man. De man vroeg haar gemeenschap tegen betaling te hebben. De vrouw stemde hiermee in en beiden liepen naar het Willemsplantsoen. De man wilde echter meer dan de vrouw toeliet. De onbekende man keelde de vrouw en sloeg en schopte haar verschillende keren en liep vervolgens weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en op maandag 13 januari zal het programma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan deze zaak.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag en avond verschillende snelheidscontroles gehouden.

Van 14.00 uur tot 16.00 uur werd gecontroleerd op de Briljantlaan. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 909 voertuigen werd gemeten. Hiervan reden 28 automobilisten te snel. Zij ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur werd gecontroleerd op de Karl Marxdreef. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u. De snelheid van 966 voertuigen werd gemeten. 46 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u.

Taxi in brand

UTRECHT In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 januari is, vermoedelijk door brandstichting, een taxi in brand geraakt die geparkeerd stond op de Jan van der Doesstraat.

De taxi was door de eigenaar, een 32-jarige man uit Utrecht, s avonds geparkeerd in de Jan van der Doesstraat. Om 01.35 uur ontdekte hij dat zijn auto in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. De auto had op verschillende plekken brandschade opgelopen. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Een getuige had even daarvoor een donkergeklede jongen met zwarte pet bij de locatie zien lopen. Deze zag zij later hard wegrennen. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie Utrecht noord via 0900-8844.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmiddag 9 januari kwamen twee bromfietsers met elkaar in botsing op de Rijksstraatweg.

Een 16-jarige jongen uit Utrecht reed met zijn bromfiets over de Gooise brug in de richting van de Rijksstraatweg. Een 34-jarige bromfietser uit De Meern reed over de Rijksstraatweg in de richting van de Meerndijk. Doordat volgens de 16-jarige jongen een bord hem het zicht ontnam reed hij de Rijksstraatweg op en kwam hij in botsing met de 34-jarige bromfietser. De 16-jarige Utrechter raakte hierbij gewond. Hij is vervoerd naar het Diaconessen ziekenhuis.

Verkeerscontrole
UTRECHT Donderdagavond 9 januari hield de politie een fiets-verlichtingscontrole op verschillende locaties in Overvecht en Zuilen.

Tussen 19.30 uur en 22.00 uur werd onder andere gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg, de Seinedreef, en de Gloriantdreef. 27 fietsers voerden geen deugdelijke verlichting en kregen een bekeuring. Tijdens de controle constateerden de agenten ook andere overtredingen. Zo werd er een bekeuring uitgeschreven voor het niet handsfree bellen in de auto, drie bekeuringen voor het rijden door rood licht, één maal voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en twee maal voor het rijden over het trottoir.