Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

UITSLAANDE BRAND
Zutphen, Moesmate
Bij een brand aan de Moesmate in Zutphen is afgelopen nacht een woning totaal verwoest. Het betreft hier een tussenwoning in een rij van zes woningen. Drie woningen hebben veel water-, roet- en rookschade. De oorzaak van de brand is oververhitting van een elektrische deken van een 71 jarige bewoonster, De vrouw had omstreeks 22.30 uur de elektrische deken al vast aangezet aangezet en is vervolgens naar beneden gegaan en op de bank in slaap gevallen. Om 01.00 uur ruikt zij rooklucht. De brandweer had grote moeite om het vuur in de slaapkamer en op zolder te blussen. Op zolder lagen stapels met kleding en het vuur hierin was zeer hardnekkig. Pas nadat een hoogwerker werd ingezet kon men het vuur van bovenaf bestrijden. Het sein "brand meester" werd om 02.14 uur gegeven. De 71 jarige bewoonster is voor onderzoek per ambulance naar het Spittaal overgebarcht omdat zij nogal wat rook had ingeademd.

SCHIETPARTIJ - GEWONDE
Twello, Oude Rijksstraatweg
10 jan. omstreeks 01.05 uur
Betrokkene 1: 28 jarige man uit Deventer
Betrokkene 2: 28 jarige man uit Deventer
In een horecagelegenheid aan de Oude Rijksstraatweg was een feest gaande. Plotseling waren er twee mannen (be 1 en Be 2) binnengekomen die ruzie kregen met enkele bezoekers en er onstond een vechtpartij. De vechtpartij werd buiten voortgezet en daarbij vielen schoten. Hierna vluchtten de twee mannen (Be 1 en Be 2) gewond weg. Kort hierna werden beiden door de politie in de buurt aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon
1 van hen weer naar huis en hij is direct door de politie aangehouden en ingesloten. De andere man ligt nog in het ziekenhuis. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. Zij heeft 15 rechercheurs op de zaak gezet.

VERLICHTINGSCONTROLE
Zutphen, Den Elterweg
Op 9 jan. gecontroleerd van 18.15 tot 20.30 uur aan de Gerard Doustraat voor de brandweerkazerne.
Aan 25 bestuurders werd een bekeuring uitgedeeld voor de volgende zaken: 11x defecte koplampen

1x geen leesbaar kentekenplaat (trekhaak ervoor) 3x defecte kentekenplaatverlichting

2x bevroren ruiten (geen zicht)

2x voeren mistlichten (voorzijde)
2x fietsen zonder verlichting

1x bromfiets te hoge constructiesnelheid

1x bromfiets defect achterlicht

1x bromfietsbestuurder geen helm

1x bromfiets niet voorzien van gele plaat

1x rijden door rood licht.
Tevens werd bij 21 bestuurders een blaastest afgenomen. Allen bliezen een P(rima).

INBRAAK WONING
Eefde, Oranjelaan
9 jan. tussen 06.45 en 20.15 uur
Betrokkene: 33 jarige inwoner uit Eefde
Ontvreemd: een gouden ring. Men heeft een raam geforceerd om binnen te komen.

WINKELDIEFSTAL
Zutphen, Weg naar Laren
9 jan. om 11.42 uur
Een 25 jarige inwoner uit Zutphen is aangehouden omdat hij bij een supermakrt voor 15,80 Euro boodschappen in zijn tas had en niet van plan was deze te betalen. De man kreeg een boete van 115 Euro.

FRONTALE AANRIJDING PERSONENAUTO - VRACHTWAGEN
Laren, Beuzelshoek
9 jan. om 10.00 uur
Betrokkene 1: 80 jarige bestuurster personenauto uit Laren Betrokkene 2: 40 jarige betuurder vrachtwagen uit Hengelo De 80 jarige kwam vanuit Laren en reed in richting Lochem over de Rengersweg. Ter hoogte van de kruising met de Beuzeshoek wilde zij linksaf slaan. Vermoedelijk door de laagstaande zon heeft zij de vrachtwagen niet gezien, die uit tegenovergestelde richting kwam aangereden en een frontale aanrijding was het gevolg. De personenauto van de vrouw zat volledig in elkaar. Gelukkig bleef de vrouw ongedeerd.

DIEFSTAL PERSONENAUTO
Eefde, Ensinkweg
tussen 6 jan. en 7 jan. 23.00 uur
Ontvreemd is een Porsche 911 K Targa met kentekenplaat 71-NE-57, kleur metallic groen.