Ingezonden persbericht

Persbericht

WeerOnline wint kort geding van DLV Adviesgroep

Rechter verbiedt DLV tot het verstrekken van weerinformatie.

De rechtbank in Arnhem heeft in een vonnis van 8 januari 2003 DLV Adviesgroep verboden om nog langer weerinformatie te verstrekken. Het kort geding was aangespannen door WeerOnline. WeerOnline is bereid om alle lopende afspraken tussen telers en DLV over het leveren van weerinformatie over te nemen.

Op 1 juli 2000 kocht WeerOnline van DLV Adviesgroep de meteorologische activiteiten die door DLV waren ondergebracht in DLV Meteo B.V. Voorwaarde van deze overname was onder andere dat DLV Adviesgroep zich gedurende vier jaar van het ontplooien van meteorologisch activiteiten, in welke vorm dan ook, zou onthouden.

Erik Brink: "Vorig jaar constateerden wij dat DLV gewoon doorging met het versturen van weerinformatie naar telers. Dit terwijl wij met DLV hadden afgesproken dat zij hiermee zou stoppen".

Erik Brink: "De teler mag niet de dupe worden van dit geschil tussen WeerOnline en DLV." WeerOnline zal ervoor zorgen dat alle telers, die dat willen, ook het komende groeiseizoen van weerinformatie per fax gebruik kunnen maken tegen vergelijkbare voorwaarden.

Het gaat concreet om de Actua Weerfax, de Kans-op fax, de Gewisfax, de Beregenen op Maat fax en de Vuurfax van DLV Adviesgroep. Het verbod is geldig tot 1 juli 2005 op straffe van een dwangsom van EUR 5.000,- per overtreding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Drs. Ing. Erik Brink
Directeur

WeerOnline B.V.
Nudepark 97c
6702 DZ Wageningen
Tel.: 0317-460355
GSM: 06-51806115
E-mail: e.brink@weeronline.nl