Politie IJsselland Persberichten politie Kampen e.o.
van donderdag 09-jan-2003 07:00 uur
tot vrijdag 10-jan-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Nanda Kappers

---

DUIZENDEN EURO'S SCHADE

KAMPEN - Een medewerkster van de gemeente Kampen deed donderdag, namens het gemeentebestuur, aangifte van vernieling van straatmeubilair in de gemeente, tijdens de afgelopen jaarwisseling. Het gaat om een bedrag van circa ¤ 5.400,-- Het betreft hier o.a. verkeersborden, hekken, et cetera.


---

SNELHEIDSCONTROLES KLEINE KERNEN

GEMEENTE KAMPEN - Op verschillende plaatsen in de gemeente is donderdag met de lasergun gecontroleerd op snelheid. Op de Quarles van Uffortweg werden 2 autobestuurders bekeurd die 90 i.p.v. 60 km./u. reden. De controlelocaties betroffen voornamelijk de kleine kernen in de gemeente en vonden plaats op verzoek van de bewoners. Het gaat hierbij o.a. om Wilsum en 's-Heerenbroek. Op de Bisschopswetering, onder 's-Heerenbroek, bleek 30% van de autobestuurders 40 à 50 kilometer per uur te rijden, terwijl daar slechts 30 kilometer is toegestaan. Er volgen meer van deze controles.


---

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1 van Donderdag 09-jan-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 10-jan-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Nanda Kappers (038-496 38 91)

---
VERDACHTE AANBIEDING AAN DE DEUR

HEINO - Een 70-jarige man aan de Disselhof kreeg donderdagmiddag een onbekende man aan de deur, die hem een bestekcassette ter waarde van ¤1100,- kwam brengen, die de man zou hebben gewonnen in de Ouderenbond. De bezoeker deelde de man mee dat het belastingtechnisch handiger zou zijn als de man een kleine aanbetaling deed van ¤310,-. Dit vond de man te gortig. Vervolgens hield de bezoeker het op een bijbetaling van ¤155,-. De man wees de bezoeker de deur, die er snel vandoor ging. Het betrof een man van tussen de 40 en 50 jaar, 1.90 meter lang, normaal postuur, droeg een blauw colbert en donkere langere overjas.

(03-003467)

---
KLEIN BRANDJE IN WONING

OLST - Aan de Koekoeksweg is donderdagmiddag een klein brandje in een woning geweest. De brandweer heeft dit geblust. Er raakte niemand gewond.

(03-003533)

---
Einde

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van donderdag 09-jan-2003 07:00 uur
tot vrijdag 10-jan-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Nanda Kappers

---

AUTO TE WATER

ROUVEEN - Donderdagmiddag raakte een 29-jarige vrouw uit Zwolle met haar auto te water in het kanaal langs de Hasselterweg. In een flauwe bocht naar links kwam zij, aan de rechter kant van de weg, in de berm. Daar probeerde zij met een stuurcorrectie uit te komen, maar raakte daarbij de macht over het stuur kwijt. Hierdoor belandde zij in het water. Zij was in staat zelf uit de auto te klimmen en naar de kant te zwemmen. Per ambulance is zij voor nader onderzoek naar de Isalakliniek (locatie de Weezenlanden) in Zwolle gebracht. Zij hield, voor zover nu bekend, geen nadelige gevolgen aan het ongeval over. Duikers van de Hasseltse brandweer hielpen bij de berging van haar auto. Door de provincie Overijssel werd, uit preventief oogpunt, na de berging van de natte auto, ter plaatse gestrooid.


---

SCHOORSTEENBRAND

STEENWIJK - Donderdag, aan het begin van de avond verleende de politie, ter afzetting van de locatie, assistentie bij een schoorsteenbrand in een woning aan de Dolderweg. De brandweer had moeite om de brand onder controle te krijgen. Door de hitte was de schoorsteen gebarsten waardoor er op verschillende plekken smeulende brandjes ontstonden. Om deze te kunnen blussen moest een aantal wanden worden gesloopt. Het schadebedrag a.g.v. deze brand is nog niet bekend.


---

ILLEGALE VERBRANDING

ROUVEEN - Aan het einde van de donderdagmiddag werd tegen een bewoonster van de Klaas Kloosterweg proces-verbaal opgemaakt omdat er bij haar woning illegaal afval werd verbrand in een oude giertank. Hiervoor was geen vergunning verleend door de gemeente.


---

VERLICHTINGSCONTROLES

STEENWIJK - Tijdens de ochtendspits werden donderdagmorgen, op de Meppelerweg, circa 100 fietsers gecontroleerd op de verlichting. In vijf gevallen bleek deze niet in orde te zijn. Deze fietsers kregen een bekeuring.


---

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1 van Donderdag 09-jan-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 10-jan-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Nanda Kappers (038-496 38 91)

---
AANRIJDING TUSSEN TWEE PERSONENAUTO'S

ZWOLLE - Op de kruising Ceintuurbaan / Brederostraat heeft donderdagmorgen een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Een 53-jarige man uit Vinkenbuurt reed over de Boerendanserdijk om linksaf te gaan richting de Dr. van Heesweg. Een 34-jarige vrouw uit Zwolle reed over de Brederostraat om linksaf te gaan richting de A28. Beide bestuurders hadden op hetzelfde moment een groen verkeerslicht. De man is op onverklaarbare wijze op de rijstrook van de vrouw terecht gekomen en hierdoor is een aanrijding ontstaan. Op de kruising wordt het verkeer geacht voor elkaar langs te kruisen. De vrouw had last van een pijnlijke knie en schouder.

(03-003254)

---
MAN RIJDT TEGEN BOOM DOOR OVERSTEKENDE REE

ZWOLLE - Donderdagmorgen reed een 40-jarige man uit Zwolle over de Kolksteeg toen er plotseling uit het weiland achter de bebouwde kom van Zwolle een reebokje de weg over stak. Hierdoor botste de man tegen een boom met zijn auto. Hij was niet gewond.

(03-003280)

---
DIEFSTAL DIGITALE CAMERA'S

ZWOLLE - Donderdagmiddag werd er aangifte gedaan van diefstal uit een winkel aan de Kleine A. Er zijn uit de winkel twee digitale camera's weggenomen. Dit is gebeurd op 9 januari. Niemand heeft hier iets van gemerkt.
---
WINKELDIEF AANGEHOUDEN NA ALARM VAN POORTJES

ZWOLLE - Bij een winkel aan de Nieuwstraat is donderdagmiddag een 18-jarige winkeldief uit Ommen aangehouden. Het winkelalarm ging af toen de man door de poortjes liep, waarop een beveiligingsbeambte de man kon aanhouden. Hij had een trui en twee portemonnees weggenomen. Hij kreeg een proces-verbaal.

(03-003530)

---
LASTIGE KLANT IN HORECAGELEGENHEID AANGEHOUDEN

ZWOLLE - Vrijdagnacht werd er politie verzocht bij een horecagelegenheid aan de Jufferenwal, omdat er een gespannen sfeer zou hangen. Agenten werden daar vervolgens aangesproken door twee verschillende personen, die een derde man aanwezen, die zich vervelend zou hebben gedragen en niet weg wilde gaan. De man, een 26-jarige inwoner van Zwolle, werd vervolgens door de politie buiten aangesproken en verzocht naar huis te gaan, omdat men wel merkte dat er de nodige alcohol in het spel was. De man weigerde dit en wilde terug de horecagelegenheid in. Hij probeerde dit meerdere malen en gaf zelfs aan dat hij zich wederom vervelend zou gaan gedragen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen door de politie. Hij werd op het politiebureau ingesloten en kreeg een proces-verbaal.

(03-003657)

---
TOEZICHT BIJ WINKELCENTRA

ZWOLLE - In de winkelcentra aan de Dobbe en het Petuniaplein heeft de politie donderdag toezicht gehouden. Op de Dobbe zijn diverse passanten en winkeliers aangesproken, o.a. voor het met een hond in het winkelcentrum wandelen en het fout parkeren bij de Dobbe. (03-003625)

---
VERKEERSCONTROLE AAN DE HERMELENWEG

ZWOLLE - Tijdens een verkeerscontrole donderdagochtend aan de Hermelenweg is een 56-jarige man uit Schoten (B) aangehouden voor het negeren van een geslotenverklaring voor alle motorvoertuigen van 07.00 tot 09.00 uur. Hij kreeg hiervoor een mini-pv uitgereikt, die hij contant diende te betalen, omdat dit de regel is voor buitenlanders. De man weigerde dit en verwees naar Belgische regelgeving. De man ging uiteindelijk akkoord, nadat hem was uitgelegd dat hij anders zijn auto moest laten staan.

Tijdens dezelfde controle is er middels een onopvallende auto verder gecontroleerd op de geslotenverklaring die daar geldt. Hiervoor zijn 17 mini-pv's uitgeschreven. Er is 1 mini uitgeschreven voor een veel te hoge snelheid (132 waar 80 is toegestaan). Vervolgens is er een rijdende controle gehouden, waarbij er 2 mini's voor het niet dragen van de autogordel zijn uitgeschreven. Er zijn 2 mini's geschreven voor het parkeren in strijd met een parkeerverbod en 1 mini voor het vervoeren van kinderen van 4 jaar zonder gordel op de achterbank.

(03-003263)

---
Einde

Persberichten Politie IJsselland
District Midden (Hardenberg/Dalfsen/Ommen)
van Donderdag 09-jan-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 10-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers

---

AANRIJDING AUTO EN BROMFIETS

NIEUWLEUSEN - Donderdagmiddag rond 17.25 uur reed een 54-jarige man uit Zwolle met zijn auto over het Westeinde in Nieuwleusen. Toen hij rechtsaf sloeg naar een tankstation zag hij een hem op het fietspad tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. De 17-jarige bromfietser uit Nieuwleusen kwam ten val. Hij liep daarbij schaafwond aan zijn rechterbeen op. Zijn broek en jas zijn beschadigd evenals de bromfiets.

(03-003545)


---

39 km/u TE HARD

OMMEN - De snelheid van een 60-jarige automobilist uit Ommen werd donderdag rond 20.35 uur geklokt op de N34 tussen Ommen en Hardenberg. Zijn snelheid was gecorrigeerd 139 km/u waar 80 is toegestaan. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

(03-003608)

---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

OMMEN - Een 17-jarige man uit Ommen werd aangehouden in een supermarkt aan de Schurinkhof. Hij had twee felsjes drank meegenomen zonder te betalen. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

(03-003549)


---

Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen

Persberichten Politie IJsselland
District Zuid (Deventer e.o.)
van Donderdag 09-jan-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 10-jan-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)

---

Gisteravond is over het dodelijke ongeval op de spoorwegovergang in de Zegendijk in Bathmen een apart persbericht verstuurd. Voor meer informatie verwijzen wij naar dat persbericht.


---

BROMFIETSTER KOMT TEN VAL

DEVENTER - Een 16-jarige vrouw uit Deventer reed donderdagochtend rond 08.25 uur op haar bromfiets over het Emmaplein komende uit de richting van de Emmastraat. Door de gladheid kwam ze ten val, waarbij ze het stuur in haar buik kreeg. De vrouw is met een pijnlijke buik/maag voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-003223)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN (1)

DEVENTER - Donderdagmiddag rond 16.00 uur werd in een supermarkt aan de T.G. Gibsonstraat in Deventer een 39-jarige man uit Schalkhaar aangehouden. Personeel had gezien dat de man tijdens het winkelen niet alleen goederen in zijn mandje stopte, maar ook in zijn jaszakken. De goederen uit het mandje rekende hij af, maar de andere goederen niet. Daarop is de man aangehouden. In zijn jas werden inderdaad sigaretten en een aantal levensmiddelen aangetroffen. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

(03-003505)


---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN (2)

DEVENTER - Donderdagavond rond 20.20 uur werd in een supermarkt aan de Korte Bisschopstraat in Deventer een 26-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaat aangehouden. Personeel had gezien dat de man diverse goederen in zijn jas en tas stopte. De man is aangehouden. Omdat hij meerdere keren is aangehouden voor winkeldiefstal is hij voor nader onderzoek ingesloten.

(03-003589)


---

POLITIE ONTRUIMT KRAAKPAND

DEVENTER - Donderdagochtend heeft de politie een kraakpand aan de Oude Holterweg ontruimd. Met een machtiging werd binnengetreden en twee aanwezige krakers werden aangehouden. De 25-jarige Deventernaar en de 38-jarige man uit Apeldoorn zijn na verhoor met een PV heengezonden.

(03-003244)


---

ROOKONTWIKKELING IN WONING

DEVENTER -Donderdagochtend hoorden bewoners van de Walstraat in één van de woningen een brandmelder afgaan. De bewoner was niet thuis. Nadat de brandweer de deur had geforceerd bleek dat er niets brandde, maar dat er wel veel rookontwikkeling was. Op het fornuis lag iets te smeulen. Het is echter niet duidelijk hoe dit smeulen is ontstaan. De brandweer heeft de zaak gedoofd. Een aanwezige hond liep geen letsel op en werd overgebracht naar een asiel, waar de eigenaar hem later weer op kon halen.

(03-003338)


---

BRAND IN BOVENWONING

DEVENTER - Donderdag rond 12.45 uur ontstond er brand in een bovenwoning van een pand aan de Rielerweg. De brand is ontstaan in de huiskamer, maar het is nog niet duidelijk hoe dat is gebeurd. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat het woonkamergedeelte volledig uitbrandde. Tijdens de brand was er niemand in de woning.

(03-003440)


---

Einde dagrapport Pers Deventer e.o.