Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-01-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.15 u) Vrijdag, 10 januari 2003

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; hartslag
De politie heeft afgelopen donderdagavond en donderdag op vrijdagnacht in het kader van de openbare orde-actie operatie hartslag in de Heerlense binnenstad 26 bekeuringen / processen-verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar urineren (wildplassen), het zich doelloos ophouden in portieken, het rijden in een auto zonder rijbewijs tot het illegaal/foutief parkeren. Daarnaast kregen vier personen een zogenaamde gebiedsontzegging opgelegd. Verder / daarnaast heeft de politie op het Pancratiusplein vannacht een 21-jarige man uit Landgraaf en een 21-jarige man uit Kerkrade aangehouden. De politie was doende met het uitschrijven van een bekeuring (parkeerovertreding) en vermoedelijk dat de automobilist (de 21-jarige man uit Landgraaf) daardoor kwaad was geworden waarop hij allerlei beledigingen uitte in de richting van de politie-agenten. Daarop werd de verdachte aangehouden waartegen hij zich overigens verzette (verzet/wederspannigheid). De Kerkradenaar voldeed vervolgens niet aan het diverse malen gegeven politiebevel/vordering zich te verwijderen waarop ook deze verdachte werd aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en de politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Gistermiddag heeft de politie op de Sittarderweg een 22-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangehouden die zich overigens flink verzette tegen de aanhouding. Daarbij kreeg de politie spontaan hulp van een hulpvaardige en alerte passant / burger die bij de aanhouding de politie hulp bood door de verdachte bij zijn benen vast te houden waardoor de politie de verdachte kon inrekenen. De verdachte werd aangehouden omdat in zijn muts een groot mes was aangetroffen hetgeen de politie uiteraard heeft in beslag genomen. De met hulp van de (overigens onbekende) passant / burger aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ook de vreemdelingendienst wordt ingeschakeld.

Heerlen; verdovende middelen
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag bij een controle in een pand aan de Bautscherweg in Heerlen verdovende middelen en een hennepkwekerij aangetroffen. De politie die aanwijzingen had dat in het pand hennep werd gekweekt ging dan ook controleren. Daarbij vond de politie ruim 230 gram verdovende middelen zoals heroine, cocaine en vermoedelijk XTC. Die werden samen met eveneens aangetroffen geld (ruim 4.700,-- Euro) in beslag genomen. Daarnaast trof de politie ook een in werking zijnde hennepkwekerij met circa 160 hennepplanten aan die door de politie werd ontmanteld en in beslag werd genomen. Drie in het pand aanwezige mannen (19/24/28), respectievelijk zonder vaste woon/verblijfplaats en uit Rotterdam, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; vlam in de pan
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Doctor Poelsstraat in Heerlen. Bleek dat, in een onbewaakt ogenblik de vlam in een pan was geslagen welke op het fornuis stond. De brandweer heeft het vuur in de pan geblust en de pan naar buiten gebracht.

Kerkrade; verkeerscontroles
De politie in Kerkrade heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond, samen met het Verkeershandhavingsteam, verkeerscontroles gehouden op onder meer de Wiebachstraat, Locht, Strijthagenweg en Kaalheidersteenweg. Daarbij werden totaal 75 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het ondermeer niet dragen van de autogordel, telefoneren tijdens het rijden met een gsm in de hand, het rijden door het rode verkeerslicht, het niet APK-gekeurd zijn van de auto tot het zonder helm besturen van een bromfiets.

Kerkrade; aangehouden
De politie heeft thuis in een woning in Simpelveld een 26-jarige man en een 20-jarige vrouw aangehouden. Die worden verdacht van poging doodslag / winkeldiefstal. Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC Ring in Kerkrade betrapte het tweetal afgelopen donderdagavond bij winkeldiefstal en sprak hen buiten de winkel daarop aan. Daarbij kwam het tot allerlei strubbelingen waarbij de mannelijke verdachte op een gegeven moment in zijn auto op het winkelpersoneel zou zijn ingereden. Doordat het winkelpersoneel op tijd dekking had gezocht tussen geparkeerde autos, werd wellicht erger voorkomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Winkelpersoneel heeft bij de politie aangifte gedaan terzake winkeldiefstal en poging tot doodslag. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eys; caravan uitgebrand
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Eyserweg in Eys. Bleek dat brand was ontstaan in een in een weiland staande caravan (niemand in aanwezig). De caravan is geheel uitgebrand. Niet uitgesloten is dat de brand in de caravan is ontstaan door oververhitting van een kachel.

Wittem; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Partijerweg in Wittem van een 60-jarige automobilist uit Gemmenich (B), bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Belg ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Uiteraard kreeg hij ook een rijverbod opgelegd.