MUBOCO BV

pleisters tegen chocoladeverslaving

Persbericht

10 januari 2003

Nieuw in Nederland: Slimmerly's pleisters tegen chocoladeverslaving Een pleister die uitsluitend via het reukzintuig de strijd tegen overgewicht aangaat.

In Nederland is vanaf maandag aanstaande een nieuw hulpmiddel verkrijgbaar die de strijd tegen de ongewenste kilo's aangaat: Slimmerly's afslankpleisters. Deze slimme pleister vermindert via de reukzintuigen de behoefte aan chocolade en andere zoetigheid en kan deze zelfs helemaal wegnemen. Als men de verleiding van zoete tussendoortjes beter kan weerstaan, is afslanken veel gemakkelijker.
De afslankpleisters zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar bij drogisterij Etos.

Overgewicht was altijd al een veelbesproken onderwerp, maar is de laatste tijd extra in de aandacht geweest doordat uit onderzoek bleek dat een zorgwekkend aantal Nederlanders er mee te maken heeft. Preventie van overgewicht door gezond te eten en voldoende te bewegen is natuurlijk het beste, vindt ook het Ministerie van VWS, dat besloot een campagne met dat doel mee te financieren. Maar voor hen die de overtollige kilo's al hebben, gaat het er allereerst om die kwijt te raken. Slimmerly's afslankpleisters, in Nederland geïntroduceerd door Muboco BV te Baarn, worden dan ook toegejuicht door diëtisten, omdat ze de strijd aanbinden met de calorierijke extraatjes als chocoladerepen, bonbons, koekjes en andere zoetigheid.

Zoetverleidingen makkelijker weerstaan
Slimmerly's afslankpleisters bevatten een unieke combinatie van geurstoffen die werkt op het reukzintuig. Het reukzintuig beïnvloedt onze smaak en onze eetlust, we krijgen zin in een bepaalde versnapering als we die even ruiken. Maar een teveel aan bepaalde geuren doet die eetlust verminderen of neemt hem zelfs weg. Begrijpelijk; als je de hele dag in de keuken taart staat te bakken, is je eigen behoefte aan taart daarna wel verdwenen. Dat is het principe van de pleister: de geuren in de pleisters - waarvan de vanillegeur de meest opvallende is - creëren het gevoel van verzadiging, waardoor de behoefte aan zoetwaren afneemt of zelfs verdwijnt.
De afslankpleisters hebben een 100% natuurlijke en veilige samenstelling en werking. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de nicotinepleister, dringt de werkzame stof van de afslankpleister niet door in de huid, zij werkt uitsluitend op het reukzintuig. Een duidelijk bewijs dat deze pleisters helpen tegen de 'verslaving' aan chocolade en andere zoetigheden werd geleverd door het onderzoek van Catherine Collins, hoofd diëtiste van het Londense St. George Hospital, in juli 2000. De vrijwilligers die tijdens het onderzoek van Collins de afslankpleisters droegen, vielen gemiddeld meer dan twee keer zoveel af dan de deelnemers die de afslankpleisters niet droegen!

Slimmerly's afslankpleisters, altijd bij de hand Het gebruik van Slimmerly's afslankpleisters is heel eenvoudig. Plak de pleister op een plaats waar je er gemakkelijk aan kunt ruiken, bijvoorbeeld op de binnenkant van je pols. Door regelmatig aan de pleister te ruiken, en in het bijzonder bij trek in zoetigheid, kunnen de unieke geuren inwerken op het reukzintuig en treedt het verzadigingseffect op. Al na drie dagen kun je zoetverleidingen gemakkelijker weerstaan. Vervang de pleister dagelijks of nadat deze met water in aanraking is geweest.

Einde persbericht

---
++

Noot voor de redactie/