Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-01-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 10 januari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: Stadjer op straat beroofd
Een 29-jarige man uit Groningen is donderdagnacht op de Oosterhamrikkade door twee onbekende mannen beroofd van zijn jas. De Stadjer werd van achteren aangevallen en kreeg hij enkele klappen en trappen van de straatrovers. De daders trokken het slachtoffer zijn jas uit, waarna ze wisten te ontkomen. In de jas van de verdachte zaten een mobiele telefoon en huissleutels. De politie stelt een onderzoek in naar de straatroof.

Groningen: ramkraak bij tankstation
Onbekenden hebben donderdagnacht een tankstation op de Friesestraatweg met een personenauto geramd om vervolgens een geldlade en enkele pakjes sigaretten weg te nemen. De daders reden tegen de voorzijde van het tankstation, waarna de ruit van de voorpui geforceerd werd. Met medeneming van de buit stapten de inbrekers in de auto en wisten zij te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar deze ramkraak.

Groningen: alcomobilist rijdt door na aanrijding De politie heeft donderdagavond in de Polderstraat een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. De Stadjer was korte tijd daarvoor op de Verlengde Oosterweg tegen een geparkeerde auto gereden en had hij de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit achter te laten. De bestuurder bleek alcohol te hebben genuttigd. Op het politiebureau bleek dat de man 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte legde een bekennende verklaring af. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg bij zijn vrijlating een rijverbod voor vijf uren.

Groningen: Stadjer in zijn woning overvallen
Een 54-jarige man uit Groningen is donderdagavond in zijn woning aan de Oosterhamrikkade overvallen. De Stadjer opende na aanbellen de voordeur, waarna een man en vrouw zijn woning binnendrongen. De overvallers eisten vervolgens geld van het slachtoffer. De man werd naar de grond gewerkt en werd zijn portemonnee uit zijn kleding weggenomen. Hierbij kreeg de Stadjer meerdere klappen op het lichaam. De daders wisten te ontkomen en konden vluchten in een personenauto. De politie beschikt over een goed signalement van beide verdachten. Het slachtoffer raakte niet noemenswaardig gewond. Het roofcoördinatieteam heeft een onderzoek ingesteld naar de overval. Daarnaast werd er technisch onderzoek verricht in de woning.

Groningen: man gewond na ongeval
Een 26-jarige man uit de stad is donderdagmiddag op de kruising Peizerweg/Koeriersterweg gewond geraakt na een aanrijding tegen een personenauto. De man reed op zijn snorfiets en verleende geen voorrang aan een 54-jarige automobilist uit de stad. De snorfietser kwam ten gevolge van de botsing ten val en liep een heupfractuur op. Hij moest door een ambulance naar een ziekenhuis worden vervoerd. De politie heeft het ongeval in behandeling.

Groningen: alcomobilist aangehouden
De politie heeft donderdagnacht op de Europaweg een 38-jarige man uit Hoogkerk aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de Hoogkerker in zijn auto rijden, terwijl zijn rechtervoorlicht defect was. Bij controle bleek de man alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsendief aangehouden
Politieagenten betrapten donderdagavond op het Stationsplein een 25-jarige man bij het stelen van een fiets. De Stadjer vernielde met een tang het slot van de fiets om vervolgens weg te rijden op de gestolen fiets. De agenten wisten de dief in de kraag te vatten. Hij werd ingesloten. De fiets is veiliggesteld.

Groningen: snelheids- en gordelcontrole
De politie heeft donderdag op de Beneluxweg een snelheidscontrole gehouden. Er werden in totaal 1500 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 92 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 70 km/uur. Op de Weg der Verenigde Naties en andere ringwegen werd gecontroleerd op autogordels. In totaal werden ongeveer 210 automobilisten gecontroleerd. Vier automobilisten droegen geen gordel. Daarnaast werden zeven andere overtredingen geconstateerd. Twee bestuurders belden mobiel niet handsfree, twee vrachtautos waren niet voorzien van een dodehoekspiegel, een keer bleek de kentekenplaat van een aanhangwagen niet overeengekomen met het trekkende voertuig en tenslotte waren twee kentekens niet leesbaar door de trekhaak. In alle gevallen zijn bekeuringen uitgedeeld.

Groningen: Stadjer aangehouden voor inbraak
De politie heeft donderdagmiddag op de Gorechtkade een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in een horecagelegenheid aan de Gorechtkade. De Stadjer zou een avond eerder in de bar hebben ingebroken en een stereotoren hebben weggenomen. Getuigen herkenden de Stadjer als de dader. De verdachte werd derhalve buiten heterdaad aangehouden. De man is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: asielzoeker aangehouden
De politie heeft in het asielzoekerscentrum aan de Hooiweg een 17-jarige man uit Siërra Leone aangehouden. De man kreeg ruzie met een 44-jarige COA-medewerker over de uitbetaling van zakgeld. Tijdens de discussie over het wel of uitbetaalde geld sloeg de verdachte de COA-medewerker tegen het hoofd. Hij werd daarop door de medewerker en iemand van de beveiliging overmeesterd en onmiddellijk door een aanwezige politieman aangehouden voor mishandeling. Tijdens het wachten op een politiepatrouille die de verdachte meest moest nemen probeerde hij de COA-medewerker nogmaals aan te vallen. Dat kon echter worden voorkomen. De man werd naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij is inmiddels overgeplaatst naar een ander asielzoekerscentrum.

Winschoten: vrouw gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Hoogebrug in Winschoten zijn donderdagmorgen een 34-jarige vrouw uit Vlagtwedde licht gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto in de richting van Winschoten en remde af omdat het door de inval van zonlicht leek alsof de stoplichten van de brug brandden. Een haar achteropkomende automobilist, een 54-jarige man uit Blijham, kon niet snel genoeg reageren en botste tegen de auto van de vrouw aan. De bestuurster liep nekletsel op. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Ook haar drie kinderen van 1 jaar, 2 jaar en 4 maanden werden voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Zij bleken geen letsel te hebben opgelopen. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ezinge: automobilist gewond
Een 21-jarige automobilist uit Ezinge is donderdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Nieuwestreek in zijn woonplaats. De man werd verblind door de laagstaande zon en zag daardoor een geparkeerde auto over het hoofd. Hij botste tegen de wagen aan en liep lichte verwondingen aan het gezicht op. De man is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een berger weggesleept.

Foxhol: poging snelkraak
Onbekenden hebben donderdagavond middels een snelkraak geprobeerd in te breken in de kiosk van een tankstation aan de Woldweg in Foxhol. Omwonenden hoorden een harde knal waarna ze een auto zagen wegrijden. Ze belden de politie en bij onderzoek bleek dat de toegangsdeur van de kiosk kapot was gereden. Er bleek echter niets te zijn weggenomen. Bij een onderzoek in de buurt troffen politiemensen in de Gerrit Imboschsstraat in Foxhol een auto met schade aan. De wagen bleek in Groningen te zijn gestolen. Vermoedelijk is deze auto bij de inbraakpoging gebruikt. Nader onderzoek volgt.

Boerakker: dronken automobiliste aangehouden
Op de A7 ter hoogte van Boerakker heeft de politie donderdagavond een 38-jarige vrouw uit Groningen aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw reed slingerend en reageerde niet op een stopteken van een politiepatrouille. De politiemensen zagen toch kans de bestuurster een duidelijk stopteken te geven waarop ze de auto aan de kant zette. De vrouw bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Ze bleek niet in staat te zijn een blaastest af te leggen. Ook de ademanalyse mislukte. Uiteindelijk is van de vrouw een urineproef genomen ter vaststelling van haar alcoholpromillage. Mogelijk was zij onder invloed van een combinatie van alcohol en medicijnen. Bij het politieonderzoek bleek tevens dat de vrouw in de Middenstraat in De Wilp met haar auto tegen een geparkeerde wagen was gereden. Ze reed na het ongeval door. Na verhoor is de vrouw heengezonden. Haar rijbewijs is door de politie ingevorderd. Omdat er meerdere schadeplekken aan de auto werden geconstateerd is die voor nader onderzoek door de politie vastgehouden.

Winsum: man aangehouden
De politie heeft donderdagavond in zijn woning aan de Anemoonlaan in Winsum een 29-jarige man aangehouden wegens mishandeling van zijn 28-jarige vriendin. Betrokkenen kregen om nog onduidelijk reden ruzie met elkaar. Tijdens de ruzie sloeg de man zijn vriendin. Hij werd meegenomen naar het bureau en na door een dokter, in verband met zijn psychische toestand, te zijn onderzocht ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)