KNGF

Eerste landelijke Patiëntenadviesraad NPCF ingesteld

Persuitnodiging: 16.00 uur Paleis het Loo, Apeldoorn

Amersfoort, 10 januari 2003. De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) en het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) ondertekenen vandaag een overeenkomst waarin zij verklaren een permanente Patiëntenadviesraad Fysiotherapie in te stellen. De Patiëntenadviesraad Fysiotherapie is de eerste landelijke patiëntenadviesraad in Nederland. Namens het NPCF tekent voorzitter W.A.F.M Kruijs, namens het KNGF tekent voorzitter C. Hovenkamp.

Voorzitter Hovenkamp benadrukt dat de fysiotherapie in Nederland al jaren een vooruitstrevend kwaliteitsbeleid voert. De installatie van de Patiëntenadviesraad is een volgende belangrijke stap om dit kwaliteitsbeleid nog nauwer met de patiënt vorm te geven.

De Patiëntenadviesraad Fysiotherapie heeft tot doel de belangenbehartiging van patiënten van fysiotherapeuten. De raad levert vanuit het patiëntenperspectief een bijdrage aan het kwaliteitsbeleid van het KNGF. Vooral rond de aspecten die belangrijk zijn voor de beleving en bevordering van het welbevinden van de patiënten. De raad onderzoekt ook op welke wijze binnen het KNGF op structurele wijze invulling kan worden gegeven aan invloed vanuit patiënten- en consumentenorganisaties. Ook worden patiënten betrokken bij het beleid van de fysiotherapeuten. De raad houdt zich niet bezig met individuele belangenbehartiging van patiënten.

De Patiëntenadviesraad Fysiotherapie bestaat uit vijf tot acht leden die representatief zijn voor de patiënten van fysiotherapeuten.

De officiële ondertekening van de overeenkomst vindt vanmiddag plaats op Paleis het Loo tijdens de nieuwjaarsreceptie van het KNGF.

Meer informatie

Voor meer informatie en het aanvragen van interviews kunt u contact opnemen met:

Arnoud Korporaal (KNGF)

06 22 458 148

033 467 29 13

Anita Direcks (NPCF)
(030) 291 67 01

10 jan 03 11:38