Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 10-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhoudingen na vernieling
ALMERE Drie jongens van resp. 16, 16 en 19 jaar uit Almere zijn donderdagavond aangehouden op station Almere Buiten na het plegen van vernielingen en bedreigingen. De jongens hadden bij het verlaten van de trein ruiten vernield. Toen zij hierop werden aangesproken door een 43-jarige passagier, ontstond er een vechtpartij tussen de jongens, de passagier en de aanwezige conducteurs. Twee andere Almeerders uit de trein, van 19 en 48 jaar, probeerden de 43-jarige te helpen. Daarbij trok een van de verdachten een mes tegen de 48-jarige, die hem afweerde. Kort daarop konden de drie door de politie worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De Spoorwegpolitie handelt de zaak verder af.

Aanrijding met letsel
EMMELOORD Een 39-jarige automobilist uit Luttelgeest is donderdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Nagelerweg. Hij wilde vanaf de Produktieweg linksaf de Nagelerweg oprijden en gaf daarbij een 58-jarige automobilist uit Herwijnen die rechtsaf de Produktieweg op wilde rijden vermoedelijk geen voorrang. De 39-jarige is met nekklachten per GGD-ambulance vervoerd naar het Dr. Jansenziekenhuis.

LELYSTAD Mede wegens de gladheid is een 64-jarige man uit Zeewolde donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De man raakte in zijn auto bekneld toen bij op de Praamweg ter hoogte van de Praambrug de bocht uitging en van het talud naar beneden gleed. Een 23-jarige man uit Lelystad vond hem en hield het slachtoffer warm tot de hulpdiensten kwamen. De 64-jarige is door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd en is per GGD-ambulance overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Bij een tankstation aan de Larserdreef is donderdagnacht bij een controle een 34-jarige automobilist uit Falkirk (Engeland) aangehouden. De man verkeerde onder invloed en had een promillage van
1.6. Zijn rijbewijs is ingevorderd.