Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top
038-37 5 10 50
bgg via de reg.meldkamer 055-3 68 68 11

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)
10 januari 2003

Harderwijk- oplichter actief
Op 9 januari is er door twee inwoners van Harderwijk aangifte gedaan van oplichting Bij een 56 jarige man woonachtig aan de Hierdenseweg belde op 9 januari 's middags een jongeman aan. Hij vertelde dat zijn moeder, de buurvrouw van de 56 jarige man, onderweg naar huis was, maar autopech had. Nu zou er een wasmachine bij haar afgeleverd worden, waarvoor een aanbetaling gedaan moest worden. Zij zou haar zoon gevraagd hebben om de buurman te vragen dit even voor te schieten. De man gaf de jongen hierop een bedrag van 330 euro. Even later ontdekte de man dat hij opgelicht was.

Een 76- jarige vrouw woonachtig aan het St Janshof had een soortgelijk verhaal. Bij haar was ook een jongen aan de deur geweest, die zich voordeed als de neef van de benedenbuurvrouw. Ook hij vertelde dat er een wasmachine afgeleverd zou worden waarvoor een aanbetaling moest worden gedaan. Hij had echter niet genoeg geld en vroeg de vrouw of zij wat bij kon leggen. De vrouw gaf hem hierop 168 euro. Ook zij ontdekte even later dat ze was opgelicht.

Eerder hebben op de Veluwe soortgelijke plaatsgevonden. Of het telkens om dezelfde dader gaat is niet met zekerheid aan te geven. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken.

Nunspeet- verkeersongeval met materiele schade
Op 9 januari omstreeks 19.20 uur vond er een aanrijding plaats op de A28 ter hoogte van Nunspeet. Een 43-jarige man uit Eelde reed met zijn personenauto vanaf een parkeerplaats de oprit op en probeerde tegelijkertijd zijn mobiele telefoon goed in de houder te zetten. Hierdoor lette hij niet goed op en reed achter tegen een voor hem rijdende vrachtwagen op. Vervolgens probeerde hij te remmen waardoor hij begon te spinnen en aan de rechter kant van de weg tot stilstand kwam. De auto was total loss en moest worden afgesleept. De vrachtwagen had schade aan de achterzijde. Niemand raakte gewond.

Nunspeet- insluiping in bedrijf
Een 22 jarige man uit Nunspeet deed aangifte van insluiping bij een pand aan de FA Molijnlaan. Dinsdagavond 7 januari heeft een onbekende kans gezien een leren jas vanaf de kapstok mee te nemen vanuit de garderobe. De garderobe is vrij te betreden voor iedereen. In dezelfde ruimte is het slot van een afgesloten deur naar het archief geforceerd. Vanuit het archief werd echter niets ontvreemd.

Oldebroek- schuurbrand
Op 9 januari omstreeks 09.30 uur was er brand ontstaan in een schuur aan de Hogenbrinkweg. De bewoners hadden al een gedeelte geblust toen de brandweer arriveerde. De brandweer deed de rest. De brand was ontstaan bij een houtkachel. Vermoedelijk heeft er iets tegenaan gelegen wat is gaan branden. Schadebedrag is nog niet bekend.

Wezep- onder invloed
Een 52 jarige man uit Wezep werd op 9 januari omstreeks 20.00 uur op de Lijsterbesstraat staande gehouden met zijn personenauto voor een blaasproef. Hij blies 1.1 promille. Hij kreeg een boete van 500 euro en een rijverbod van vijf uur.

Ermelo - verdachte mishandelde vrouw meldt zich
Een man uit Ermelo heeft zich gemeld als verdachte van de mishandeling van een vrouw op de Groevenbeekse Hei afgelopen zaterdagmiddag. Ook de vrouwelijke getuige waarvoor de politie een oproep deed, heeft zich gemeld. De man uit Ermelo heeft bekend de vrouw te hebben belaagd nadat zijn hond door de loslopende hond van de 33 jarige vrouw uit Putten werd aangevallen. De politie maakt proces-verbaal op.