Gemeente Rotterdam

Versnelde uitvoering herinrichting Nieuwe Binnenweg

Nieuwe Binnenweg - (09-01) Het herinrichtingsplan voor de Nieuwe Binnenweg wordt versneld uitgevoerd. Hiermee gaat het College akkoord met een eerdere beslissing van de Centrumraad. Aanleiding voor de versnelde herinrichting is de vervanging van een gedeelte van de tramrail op de Nieuwe Binnenweg.

Dit wordt gecombineerd met onderhouds-werkzaamheden aan de weg en het riool. Ook heeft de Wijkontwikkelingsmaatschappij plannen om het imago van de Nieuwe Binnenweg als trendy winkelstraat verder te verbeteren. Volgens de planning gaat de uitvoering half april dit jaar van start. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zullen werkzaamheden zoveel mogelijk op elkaar worden afgestemd.

Ondernemers, eigenaren en bewoners van de Nieuwe Binnenweg hebben in samenwerking met de gemeente Rotterdam een wensenlijst opgesteld die uiteindelijk heeft geleid tot het definitieve herinrichtingsplan. Uitgangspunt is dat het verblijfskarakter van de straat sterk wordt verbeterd, zowel voor de voetgangers als voor andere weggebruikers.

Zo worden bijvoorbeeld fietsbeugels, parkeerautomaten en prullenbakken geplaatst, worden er bomen geplant tussen de Mathenesserlaan en de s Gravendijkwal, worden er maatregelen getroffen om de snelheid van het autoverkeer te reduceren en komen er extra oversteekplaatsen bij het Verpleeghuis Antonius en de Josephstraat. Van de huidige 133 parkeerplaatsen worden door de uitvoering van de plannen, 13 opgeheven. Naar verwachting zal dit geen problemen opleveren, aangezien de huidige bezetting zelden 100% is.